OL-hesten Idocus er død 31 år gammel

25-03-2021 11:38

Annika Knudsen Lorentsen

Den hollandske dressurhingst Idocus, som deltog ved OL i Athen i 2004, døde tirsdag i en alder efter et succesfuldt liv i avl og sport

Copyright Ridehesten.com
Idocus og Courtney King ved World Cup-finalen i 2007. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingsten Idocus e. Equador/Zonneglans, som var kåret i det hollandske forbund KWPN, døde i tirsdags. Hingsten, som er født i 1990, ville den 2. juli i år have fyldt 31 år, og ifølge den officielle aldersberegning blev hingsten altså 31 år. Det oplyser eurodressage.com.

Hingstens liv startede i USA, hvor han er blevet født, og uddannet de første år af sit liv. I 1993 var Idocus til 100 dages hingsteafprøvning i Virginia, og her blev han vinder med den højeste score i springning af alle hingstene.

OL-hest
Det var Lendon Gray og Courtney King, som stod for at uddanne hingsten til Grand Prix i dressur, men i 2001 blev hingsten sendt til Holland, hvor han blev kåret i KWPN. Hans ejer og avler McCarthy Wemyss besluttede at lade ham blive i Holland for at booste hans ridekarriere, og derfor blev han sat i træning hos Marlies van Baalen, som på det tidspunkt var en ung rytter på vej ind i seniorrækkerne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2003 deltog parret i World Cup-finalen i Göteborg, og derefter repræsentede de Holland ved OL i Athen i 2004. 

– Jeg har lært så meget af ham. Jeg lærte at ride en hingst på Grand Prix-niveau. Han var meget sensitive og jeg lærte at håndtere dette. Vi havde mange gode oplevelser, men også hårde tider. Jeg er meget taknemmelig for det, som han har lært mig, fortæller Marlies til eurodressage.

Copyright Ridehesten.com
Marlies van Baalen og Idocus ved World Cup på Vilhelmsborg i 2003. Foto: Ridehesten.com

Tilbage til USA
I 2005 vendte hingsten hjem til USA, og tilbage i træning hos Courtney King, som derefter deltog ved World Cup-finalen i 2007 og 2008. Hans sidste internationale konkurrence var World Cup-finalen i 2008, hvor han var 18 år. 

Siden har han været pensioneret og brugt i avlen, hvor han indtil 2017 var aktiv i avlen, og han fik sine sidste føl i 2018. Han er far til to kårede hingste.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen