OL-ryttere til start i Hillerød (video)

05-12-2020 21:50

Mette Emilie Pedersen

Hillerød Sportsrideklub afholder i denne weekend springstævne, og det er ikke hvem som helst, der har stillet til start. På springbanen kunne man nemlig opleve både Peter Flarup og Merethe Jensen. Ridehesten.com fangede erfarne Merethe Jensen til en snak om fremtiden og drømme om OL  

Copyright Ridehesten.com
Merethe Jensen på Moosgård’s Lambada (e. Carano/Le Mont-H) avlet af Irene P. Nielsen. Foto: Ridehesten.com/ Mette Emilie Pedersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Peter Flarup, som er kvalificeret til OL i Tokyo i military, var til start ved springstævnet i Hillerød i weekenden på den hjemmeavlede 5-årige hoppe Casalina (e. Casalito/Carano) i to klasser. Casalina fremviste gode toner på springbanen, og var da også fejlfri i begge startende klasser, endda til placering i LB1*, men lige uden for rækkerne i LB2**. 

Copyright Ridehesten.com
Peter Flarup på Casalina (e. Casalito/Carano) avlet af Mette Mosegaard og Peter Flarup. Foto: Ridehesten.com/ Mette Emilie Pedersen

Merethe Jensen havde den velspringende 11-årige hoppe Moosgård’s Lambada (e. Carano/Le Mont-H) avlet af Irene P. Nielsen med til start i MB1*. Også dette makkerpar viste gode toner, og red en flot fejlfri runde i tiden 65.56, som rakte til en flot 6. plads ud af 22 startende i klassen.

Merethe Jensen er opvokset på sin mors ejendom, Krabbesholm Gods, og med den legendariske springrytter N.K. Hansen som sin stedfar og læremester.  Hun sprang ponytiden over, og allerede som 12-årig red hun sin første S-klasse for heste. Herefter gik det stærkt, og som juniorrytter blev hun danmarksmester.
Allerede i en alder af 22 år leverede hun med hoppen Maxine det bedste individuelle danske resultat nogensinde ved OL med en ottendeplads i Barcelona i 1992. Herefter gik turen til den legendariske Paul Schockemöhle, hvor hun red i adskillige år for at dygtiggøre sig. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridehesten.com nåede at fange Merethe, imens hun sadlede Lambada af, og vi fik en lille snak om fremtiden. Merethe var rigtig glad for dagens resultatet, og fortalte også stolt om et føl, hun havde avlet, som gik rundt hjemme på gården. Se videoen her: 

Merethe Jensen var også lidt forsigtig, da hun meddelte, at der måske kunne gå en fremtidig OL-hest rundt hjemme hos hende. Men hvis der skulle dukke en OL-hest af Merethes egne op, og ville hun selv være i stand til at kvalificere sig, så lyder det som om, Merethe er klar til at ride med blandt de helt store spillere igen. 

Copyright Ridehesten.com
Merethe Jensen på Moosgård’s Lambada (e. Carano/Le Mont-H) avlet af Irene P. Nielsen. Foto: Ridehesten.com/ Mette Emilie Pedersen

Se dagens resultater i Hillerød her. 

Ridehesten var tilstede under dagens klasser i Hillerød og vil også være til stede hele søndagen. Se billeder på Ridehesten.com snart!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen