Oldenburgerforbundet har lagt kortene på bordet

20-04-2021 16:20

Marie Rohleder

Avl

Den udeblivende indsyning af Helgstrand Dressages 3-års hingste til Dansk Varmblods 10-dages test i marts måned udmundede i en pressemeddelelse fra Helgstrand Dressage, som i første omgang affødte en prompte reaktion fra Dansk Varmblod, og sidenhen har det tyske oldenburgerforbund officielt taget afstand fra pressemeddelelsens indhold. Vi har talt med forbundet

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

At Helgstrand Dressages 3-års hingste, der netop var godkendt til afprøvning i Dansk Varmblod, på grund af en formodet herpes-risiko alligevel ikke blev indsynet til 10-dages test i Tørring, har fået stor international medieomtale.

Den 13. april udsendte Helgstrand Dressage et nyhedsbrev (se nedenstående faktaboks) til deres danske kunder, hvori de fortæller, at de har arbejdet på en løsning med det tyske oldenburgerforbund om favorable priser for registrering af afkom efter disse hingste, som de samtidig vil give kunderne 20% rabat på at benytte.

Dansk Varmblod reagerede på omtalte nyhedsbrev ved at bringe en redegørelse for hele forløbet omkring den udeblivende indsyning af Helgstrands hingste. Efter Ridehesten.com bragte denne reaktion, fangede sagen den internationale presse. Helgstrand udsendte dagen efter en pressemeddelelse med deres syn på forløbet i samme sag, og hele sagen har gentagne gange fået international omtale.

Efter Dansk Varmblods formand Jan Pedersen afsluttende skrev, at han ikke ønskede at deltage i nogen form for mudderkastning og blot ville ønske alle hingsteholdere en god sæson, valgte det tyske oldenburgerforbund at reagere på sagen. De bragte en kort skrivelse på deres hjemmeside, hvor de gør klart, at forbundet er for alle, og de ikke forskelsbehandler deres medlemmer.

Eurodressage valgte den 17. april at bringe en foreløbig komplet opsummering af sagen, hvor oldenburgerforbundets pressetjeneste bekræfter, at de ikke tilbyder nogen medlemskab, hoppekåring, følregistrering eller udstedelse af pas til en favorabel pris. Ridehesten har efterfølgende talt med oldenburgerforbundets ledelse, der skriftligt bekræfter, at de ikke har indgået nogen aftale med Helgstrand Dressage om, at deres avlere får særlige prisbetingelser, og at de slet ikke kører noget særtilbud lige nu, hverken i Tyskland, Danmark eller noget andet sted.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nyhedsartiklerne om sagen ses herunder i kronologisk orden , hvor den første udsprang kom en reaktion på Helgstrands første pressemeddelelse, der kan læses nederst i faktaboksen.

Den 13. april 2021: Reaktion på Helgstrands nyhedsbrev i dag

Den 14. april 2021: Pressemeddelelse fra Helgstrand Dressage

Den 14. april 2021: Med ønsket om en god avlssæson til alle

Fakta
Den oprindelige skrivelse fra Helgstrand Dressage

Opdatering vedrørende manglende indsyning af 3-års hingste

Som følge af den problematik, at vores 3-års hingste ikke deltog i indsyningen i Tørring, har vi arbejdet på en løsning for vores avlere, som ønsker at bruge vores hingste. I samarbejde med Oldenburger-forbundet kan vi derfor tilbyde medlemskab, kåring af hoppen, registrering af føl og udstedelse af pas til en favorabel pris på 400 EUR frem for den normale pris på 680 EUR.

Dansk Varmblod har endvidere gjort os opmærksom på, at såfremt hingsten i efteråret går en 35-dages test, kan avleren desuden søge om dispensation til brug af hingst og registrering af føllet i Dansk Varmblod.

Vi beklager naturligvis de komplikationer, det har medført, men er samtidig overbevist om, at vi har truffet den rette beslutning, da vi prioriterer hestenes helbred allerhøjst på et tidspunkt, hvor hele usikkerheden omkring herpes-virus er så stor.

Som følge af ovenstående har vi derfor besluttet os for at give jer avlere 20% rabat på sæd fra disse nykårede 3-års hingste.

Fold up
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen