Om jagtridning

03-10-2012 07:37

Maja Golles

Serien i Ridehesten "Min hestesport" er nu nået til jagtridningen. God gammeldags hestevelfærd pakket ind i charmerende traditioner og krydret med et unikt socialt sammenhold og ægte ryttermod – alt sammen placeret midt ude i naturen
Copyright Ridehesten.com
Formand for Jydsk Jagtrideklub Jens Laursen og DV-hoppen Lizette.

Kostumer og traditioner fra en svunden tid, lidt for meget snaps og en sport forbeholdt samfundets højeste klasser – sådan var synet på jagtridning, da en af Ridehestens medarbejdere en sjælden varm sommerdag tog på visit hos formanden for Jydsk Jagtrideklub, Jens Laursen – skarpt bevæbnet med spørgsmål. Hvorfor kombinere jagthornsblæsning med ridesport?, tænkte hun. Umiddelbart ikke den bedste kombination. Og hvorfor overhovedet beskæftige sig med en sport, hvor der ikke er nogen vinder? Jens tog skepticismen med ophøjet ro og svarede med et smil på læben og glimt i øjet på alle spørgsmålene, så selv en dressurrytter kunne forstå, hvad der er så tiltrækkende ved jagtridning.

Info

Årets hubertusjagter – både i Jylland og på Sjælland – er lige rundt om hjørnet. I Jylland foregår hubertusjagten traditionen tro på Bidstrup Gods ved Langå og datoen er den 10. november. På Sjælland løber årets hubertusjagt af stablen den 4. november i Dyrehaven ved København.

Læs om jagtridningen og formandens svar i magasinet Ridehestens oktobernummer!

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner