Online hestevelfærds konference

31-07-2020 11:55

Merete Haahr

Er du nysgerrig på hestevelfærd? Vil du vide mere om, hvordan vi giver vores sportsheste et valg? Savner du at få kontakt til andre, som er passionerede for heste og er du interesseret i at samarbejde med andre ryttere? Er det vigtig for dig at være den forandring som din hest har brug for? Nu har du muligheden for at deltage i en online konference om hestevelfærd, lørdag d. 1 august, hvor du kan lære mere om den seneste forskning indenfor heste

Copyright Ridehesten.com
Efterhånden som vores forståelse for hestevelfærd øges, lægger vi mere vægt på hestens følelser, og hvordan den oplever vores træning og interaktioner Foto: Ridehesten.com/Merete Haahr

"Selvbestemmelse og dets effekt på sportsheste", er overskriften på en online konference om hestevelfærd, der finder sted lørdag d. 1 og søndag d. 2 august. 2020. Det er en forløber for konferencen ”The happy Athlete"som desværre er blevet udsat til 2021. 

På konferencen vil deltagerne få mulighed for at drøfte hvordan vi kan fremme positive sindstilstande for vores heste, og hvordan vi kan tænke det ind i en sportshest- sammenhæng, fortæller Lisa Ashton, som driver Equicoach.

Efterhånden som vores forståelse af  hestevelfærd udvikler sig, bliver der lagt mere vægt på hestens oplevelse – hvordan vi holder hestene, hvordan vi træner dem og hvordan vi interagerer med vores heste.

Efter en årrække,  hvor der er blevet fokuseret på at minimere den negative indflydelse af domesticering, har videnskaben og velfærdsfortalere stillet skarpt på den positive velfærd – ved at give alle dyr som holdes i fangeskab mulighed for at tilegne sig positive oplevelser. 

Dr. Andrew Mclean vil præsentere de seneste fremskridt inden for hestevelfærd, og i løbet af konferencen vil der være workshops, hvor du kan bidrage med forslag til videre udvikling og implementering i praksis.

Som  deltager i konferencen,  får man mulighed for at samarbejde med andre faggrupper, som terapeuter, dyrlæger, forskere avlere eller ryttere. 

Målet med konferencen at hjælpe hestefolk til at skabe det gode liv for deres heste, ikke blot et tåleligt liv, men et liv der er værd at leve. Du kan anmode om at blive medlem af konferencens Facebook gruppe og lære mere om  tema som er viden, kreativitet og samarbejde.

Du kan læse mere på Equitationscience.co.uk

Læs mere om hestekonferencer i Magasinet Ridehesten

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen