Østrig er ude af OL-holdkonkurrencen

24-07-2021 09:09

Den østrigske dressurrytter Victoria Max-Theurer må i sidste øjeblik trække sig, da hendes hest Abegglen FH plages af et tandrodsproblem – og dermed er Østrig også ude af holdkonkurrencen

Copyright Ridehesten.com
Victoria Max-Theurer og Abegglen FH i Hagen tidligere på året. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Victoria Max-Theurers talentfulde 11-årige vallak Abegglen FH e. Ampere/ Carabas har haft et tandproblem, som skulle være løst, men ved gårsdagens endelige træning inden OL-startskuddet for Grand Prixen i dag, føltes Abegglen ikke, som han plejer, skriver Eurodressage.

Det har vist sig, at hesten har udviklet en tandrodsbetændelse, der forårsager smerte, og der er intet at stille op for at kunne nå at ride Grand Prix i dag. OL-toget er kørt for Victoria Max-Theurer og for det østrigske hold.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er med et tungt hjerte og sorg, at jeg må trække mig fra konkurrencerne, men hestens velfærd kommer til enhver tid foran alt andet. Det er hugget i sten, og det vil jeg aldrig gå på kompromis med, udtaler Max-Theurer.

Det østrigske hold har ingen rejsende reserver, og derfor kan de nu ikke deltager i holdkonkurrencen. Det forhindrer naturligvis ikke de to andre østrigske ekvipager, Florian Bacher/Fidertraum og Christian Schumach/Te Quiero SF i at fortsætte i den individuelle konkurrence.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner