Østrigs OL-bud er fremlagt

16-02-2024 06:34

Seks østrigske ryttere kan nu finde deres navne på den longlist over mulige OL–deltagere i dressur, som det østrigske rideforbund netop har offentliggjort

Copyright Ridehesten.com
Victoria Max–Theurer på Abegglen FH NRW til EM 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danmark står over for en lovende mulighed for at sikre sig en medalje inden for dressur ved sommerens olympiske lege i Paris. Som tiden går, bliver vi klogere og klogere på, hvem de danske ryttere kan formode at møde til en intens kamp om medaljerne på dressurstadionet foran Versailles paladset. 

Der er store forventninger til de klassiske topnationer som Tyskland, USA og Storbritannien. Også Sverige, Holland, som har præsenteret deres bruttoliste, og Danmark har store chancer for at tage del i medaljerne; men det er OL, og alt kan derfor ske. Også andre nationer kan i den grad gøre sig gældende til sommer. 

Til sidste sommers EM i dressur i Riesenbeck sikrede Østrig sig deres holdplads til OL i Paris, hvor de endte som nr. syv og var en af de højst rangerede nationer, der endnu ikke var kvalificeret. Nu har de som sagt annonceret en såkaldt longliste over deres OL–ryttere, dvs. en liste over de ryttere, der kan komme i spil til det østrigske OL-hold. Listen består ifølge Euro Dressage af disse seks navne:

  • Florian Bacher
  • Stefan Lehfellner
  • Victoria Max-Theurer
  • Diana Porsche
  • Christian Schumach
  • Renate Voglsang
Nyheden fortsætter efter annoncen

Her kan særligt Victorica Max-Theurer nævnes. Hun har redet med ved fire olympiske lege tidligere og er pt at finde som nr. 23 på den bedste af dressurverdensranglisterne. For tiden er hun aktuel med de to Grand Prix heste Abegglen FH NRW e. Ampere/Carabas og Birkhof's Topas FBW e. Totilas/Sandro Hit, der begge er mulige kandidater til at være Max–Theurers OL–hest.

Copyright Ridehesten.com
Diana Porsche. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Der er ikke mange overraskelser at finde på listen, som indeholder den sædvanlige kreds af østrigske topryttere, men der er dog én: Med på longlisten er Diana Porsche, som på grund af stabile og gode resultater på Grand Prix niveau det sidste stykke tid, er ved at have redet sig med i den prestigefyldte gruppe for første gang. Det har hun gjort sammen med med den 10–årige hannoveraner Dahoud e. Desiderio/Weltmeyer og den 16–årige KWPN–vallak Douglas e. Johnson/Lancet. 

Ridesportskonkurrencerne ved OL starter fra den 27. juli, hvor militaryrytterne for første gang rider på banen. Dressurkonkurrencerne går i gang fra den 30. juli med Grand Prix fordelt over to dage inden holdkonkurrencen i Grand Prix Special finder sted den 3. august. Dressuren afsluttes med kürfinalen 4. august. 
1. august starter den indledende springklasse, og det hele kulminerer med finalen den 6. augst. Der er således en hel del at se frem til for hesteentusiaster, og du kan selvfølgelig følge med i det hele og få et overblik her på Ridehesten.com.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen