Overbevisende sejr til Dufour i Aachen (video)

29-06-2022 21:12

CHIO Aachen: Så fik vi taget hul på dressuren i Aachen og her gjorde Cathrine Laudrup-Dufour det vi alle havde håbet på – hun og Bohemian vandt CDI4* Grand Prix. Både Andreas Helgstrand og Lone Bang Larsen viste også hvor stærkt dansk dressur står lige nu

Dressurklasserne ved verdens største ridestævne, CHIO Aachen, er først lige gået i gang, men allerede nu har det danske flag været hejst i Deutsche Bank Arena. Det sørgede Cathrine Laudrup-Dufour for her til aften, da hun og Bohemian fik en helt perfekt start på det stævne, som blandt andet danner grundlag for, hvem der bliver udtaget til sommerens VM i Herning.

Cathrine Laudrup-Dufour red en særdeles flot tur på den 13-årige vallak Bohemian e. Bordeaux/ Samarant, som lige så småt er ved at blive gjort klar til at toppe ved VM om lidt over en måned. Derfor var dagens Grand Prix-program heller ikke et, hvor Cathrine satsede, men derimod et program, hvor det hele fungerede og uden fejl. Ingen af dagens fem dommere, hvor af den ene var danske Susanne Baarup, var i tvivl om, at sejren skulle tilfalde Cathrine og Bohemian, så med 80,41% blev det til dansk sejr.  

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Jovian. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Andreas Helgstrand og Jovian e. Apache/Tango åbnede klassen som første ekvipage på banen, hvor den 8-årige hingst fik debut på CDI4*-niveau. Trods den sparsomme erfaring i Grand Prix-klasserne dansede hingsten under Andreas, som langt hen ad vejen lå særdeles højt i procenterne. Piaffen er endnu ikke det stærkeste, og det var også det, der kostede lidt i det samlede regnskab i dag, men som stadig sendte dem ind på en flot femteplads med 74,76%.

Copyright Ridehesten.com
Lone Bang Larsen og Thranegaardens Rostov. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dette års bronzevinder ved DM, Lone Bang Larsen og Thranegaardens Rostov e. Romanov/Diamond (opdr. Jens Riishede Jensen), var også til start i dagens Grand Prix, og på samme måde som hendes to danske kollegaer viste hun og Rostov særdeles flot form, hvilket placerede dem som nummer 10 med 71,69% i et stærkt felt.

Den, som kom nærmest Dufour, var amerikanske Adrienne Lyle og Salvino e. Sandro Hit/ Donnerhall, der sidste år var med til at vinde OL-sølv til USA. I dag opnåede de 76,89%, mens tyske Frederic Wandres og Bluetooth OLD e.  Bordeaux 28/Riccione blev nummer tre med 75,21%

Den 10-årige dressurhingst Total Hope e. Totilas/ Blue Hors Don Schufro, der er samejet af danske Lone Bøegh Henriksen fra HP Horses og tyske Paul Schockemöhle, blev som altid forbilledligt redet af norske Isabel Freese. Med 75,00% overgik de Andreas og blev derfor nummer fire.

Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing