Palma på 11 år rider internationalt

15-02-2023 12:38

Charlotte Kusk Berwald

I år fylder den unge springrytter Palma Sophie Gry Jansson-Christensen tolv år og dermed må hun ride FEI-stævner. Det fejrer hun med at være taget til Spanien i tre uger med tre heste og en pony for at deltage i Sunshine Tour

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie efter en nulrunde i 135 cm. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom Palma kun er elleve år, og som sagt fylder tolv i år, ved hun hvad hun vil. Hver eneste dag, bortset fra om mandagen hvor hun holder fri, træner hun flittigt med sine mange heste. Til stævnet i Spanien har den målrettede træning allerede givet pote - også selvom hun kun er taget sydpå for at øve sig i at ride internationale stævner.

Tre dages transporttid
Turen fra Fredensborg til Sunshine Tour tog tre dage. Hendes far, Nils Jansson, sad selv bag rattet i lastbilen hele vejen. – Jeg vidste ikke helt hvordan Palma ville tage det at skulle køre så langt, men vi fandt ind i en god rytme. Det gode ved sådan en lastbil er at den jo højest kan køre 90 km/t så man har god tid. Vi brugte tiden på kvalitetstid, det var en fantastisk tur, fortæller Nils. 
Undervejs skulle hestene af bilen med jævne mellemrum og de overnattede også i to forskellige stalde undervejs. – Det er vores første lange tur på egen hånd og vi havde heldigvis fået masser af hjælp til at sørge for overnatning til hestene. Hos Rideforbundet har de også været gode til at hjælpe os med at melde til og har svaret på alle vores spørgsmål, fortæller Nils.

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lagde ud med en sejr
Selvom Palma skal ride mod voksne og professionelle ryttere, har hun ingen problemer med at følge med. – Jeg har allerede vundet den første sejr i 130 cm., fortæller Palma. Hestene går internationale klasser, ponyen deltager i nationale, spanske klasser.
Selvom hun er langt væk hjemmefra, betyder det dog ikke at hun holder ferie. – Jeg laver mine lektier hver dag og følger med i hvad de har lavet derhjemme. I denne her uge er det vinterferie, så der er der ikke så meget jeg skal lave af skolearbejde. Men ellers så følger jeg med så godt jeg kan og min far er god til at hjælpe mig.

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie. Foto: privat

En fantastisk oplevelse
At ride under så store forhold har bragt det bedste frem i Palma, der håber på at dette år kommer til at byde på mange flere internationale stævner. – Der er ingen tvivl om at stævner som Baltic Cup har klædt os godt på til de internationale stævner. Vi kører et professionelt setup, både derhjemme og til stævnerne. Til hverdag får Palma undervisning stort set hver dag og vi har et fantastisk team, der sørger for at alting bare spiller. To af dem er rejst herned for at være en del af det, og det er så skønt at arbejde sammen med så flittige og dedikerede mennesker, fortæller Nils.
Palma er helt enig. Det genkendelige gør at hun kan finde sig til rette i de store omgivelser og bare koncentrere sig om at ride. – Jeg håber der kommer mange flere store stævner i år. Især nu hvor jeg langt om længe må ride Children, fortæller hun. Navnligt sidste år havde Palma alderen lidt imod sig. Hun var for ung til at måtte ride Childrenklasser, som er klasser for ryttere mellem 12 og 14 år på hest, og nu er hun langt om længe blevet gammel nok. – Min store drøm lige nu er EM for Children og jeg håber virkelig jeg kan blive god nok, fortæller slutter Palma. 

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie elsker at være til stævne i Spanien. Foto: privat
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner