Pararyttere fortsætter medaljehøsten

25-08-2013 14:25

Signe Wiese

I dagens kür finaler ved ECCO FEI European Championships blev det til to danske bronzemedaljer

Danmarks landshold i paradressur kan klappe sig selv på skulderen efter europamesterskaberne i Herning. I går trak de en bronzemedalje for hold og to individuelle bronzemedaljer hjem. I dag vandt Line Thorning Jørgensen og Di Caprio e. De Niro bronze i kür for grad IV, mens Stinna Tange og Steffi Graf e. Graf Oldenburg vandt deres anden individuelle bronzemedalje i grad Ib. 

Line Thorning Jørgensen blev hårdt bedømt i gårsdagens individuelle finale, og i dag var dommerne også splittede om hendes præstation. Det endelige resultat blev en flot score på 72,95%, hvilket afspejlede Line Thorning Jørgensens oplevelse af sit ridt: 
- Jeg synes jeg havde en super god tur. Da Caprio var godt fremme, og jeg følte, at jeg ramte musikken perfekt. Det kørte virkelig mellem os. Jeg forstår ikke, at dommerne kan være så uenige til et mesterskab, sagde hun bagefter. 
Klassens vinder blev britiske Sophie Wells og Valerius e. Flemmingh, der red til kürfinalernes højeste karakter på 80,25%.

For Stinna Tange og Steffi Graf har hele mesterskabet været en stor succes. Samarbejdet mellem de to er blot fire måneder gammelt, og Stinna havde forud for EM ingen ambitioner om medaljer. Efter et par dage med suveræne ridt var Stinnas forventninger til sit sidste ridt dog vokset, og på trods af et flot resultat på 71,25%, var hun en anelse skuffet bagefter: 
- Hun reagerede ikke helt optimalt på mine hjælpere, men gik en smule ind i sig selv. Jeg tror hun er træt i dag, og så er var hun måske også en smule skræmt af publikum. Hun var egentlig fin, bare ikke lige så skarp som de andre dage. 

Klassen blev vundet af østrigske Pepo Puch på Fine Feeling S e. Fabriano, der fik 79,20%. 
Danmarks to andre ryttere i kürfinalerne, Liselotte Scharff Rosenhart og Line Kongensgaard, der endte som henholdsvis nummer 6 og 4 i grad Ia og IV. 

Se resultaterne HER
 
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing