Pararytterne præsterer i Vallensbæk

12-08-2023 19:18

De danske ryttere fulgte flot op på fredagens ridt i dag til paradressurstævnet i Vallensbæk Rideklub, hvor det igen blev til flere placeringer og sejr i holdkonkurrencen

Copyright Ridehesten.com
Jeanett Spelmann og Romano, der i dag blev vinder af den 2-stjernede klasse Para Intermediate B grad V. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De danske ryttere havde i går en flot start på det internationale paradressurstævne i Vallensbæk Rideklub, hvor flere af klasserne blev vundet af danske ryttere. I dag forsætter det internationale stævne, hvor otte nationer er repræsenteret på startlisterne. Programmerne, der rides i dag, er i de 2-stjernede klasser programmet Para Intermediate B og i de 3-stjernede klasser Para Grand Prix B.

Fastholder flotte placeringer i de 2-stjernede klasser
På andendagen af parastævnet i Vallensbæk lagde dagens første ryttere fra land med en forrygende start. Nikoline Bjørkmann Holm Hansen og Heitholms Champion to Me e. Champion de Luxe/ Nobody vandt igen den 2-stjernede klasse Para Intermediate B i grad IV med 70,376%. Også de to næste placeringer blev besat af danske ryttere, da Selma Hauch Christensen og Sweetness N e. Sir Salvador/ Florestan I (opdr. Nørrelund v/ Inge Madsen) i dag red sig op på en andenplads med 68,118%, og Tina Damgaard fulgte tæt efter på Qaiser e. Quaterhall/ Wolkenstein II med 67,150%.

I den 2-stjernede klasse Para Intermediate B grad V sejrede Jeanett Spelmann igen på hesten Romano e. Blue Hors Romanov/ Loudini (opdr. Aksel Rasmussen), da de red til 71,313%. Laura Sofia Ladefoged Christophersen, der i denne weekend har international debut, leverede også et flot resultat sammen med Carrera e. Carano/ Landino (opdr. Tenna Andersen), da de sikrede sig andenpladsen i samme klasse med 69,596%.

Jeanett fortæller om dagens ridt: – Han gav alt, hvad han havde i går. Også mere, end jeg havde regnet med. Så jeg var meget spændt på i dag, om jeg kunne mærke på opvarmningen, at han var lidt træt. Men da vi kommer på banen, er det bare som om, han siger ”nu skal jeg satme vise dem”. Det var meget rørende at opleve. Han gik til opgaven med mod og gejst. Jeanett fortæller derudover, at hun og Romano kun har dannet par siden april.

I klassen Para Intermediate B grad III blev det også til en dansk sejr, da Sandra Lynge Eriksen og Inzurgenzy Firfod e. Sezuan/ Gribaldi (opdr. Morten Plenborg) igen sejrede med 71,236%. Hun blev efterfulgt af Zara Bruun Jensen og FS Dali e. FS Don't Worry/ FS Cocky Dundee, der i dag red sig til en andenplads i klassen med 68,387%.

Rytterne leverer i de 3-stjernede klasser
I den 3-stjernede klasse Para Grand Prix B III indtog danskerne atter de tre første placeringer. Tobias Thorning Jørgensen leverede igen et uovertruffet ridt på Blue Hors Zackorado e. Blue Hors Zack/ Florencio I (opdr. Paul Rode). Parret red til 76,778% og sikrede sig dermed endnu en sejr.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Karla Dyhm-Junge og Uno Ecuador e. Blue Hors Erlando/ Londontime (opdr. Stutteri Uno Aps) opnåede i samme klasse 66,889% og avancerede dermed til en andenplads i dag, mens Marie Bech Kofoed og Nordstrands Galina e. Goldfinger V.D.T./ Blue Hors Don Schufro (opdr. Gitte Nordstrand Larsen) blev nr. 3 med 66,445%.

Også i den 3-stjernede klasse Para Grand Prix IV klarede danskerne sig godt. Renee Igelski og Beyond Dreams e. Benetton Dream/ Comeback II (opdr. Hanne Grue) red til 73,063%, hvilket placerede dem som nr. 2 i klassen. Anne Mette Hasselstrøm og Falkaer's Ramoon e. Blue Hors Romanov (opdr. Jørgen Holm Petersen) blev placeret som nr. 3 med 70,045%.

Dagens sidste klasse var den 3-stjernede Grand Prix B for grad V. Her blev det til en enkelt dansk placering i top-5. Den gik til Nicole Johnsen, som med Moromax e. Occacio/ Schampus (opdr. Steffen Madsen) red til 70,131% og en tredjeplads.

Dagens flotte ridt sikrede desuden også det danske hold en sejr i den 3-stjernede holdkonkurrence. Holdet bestod af de rutinerede paradressurryttere Tobias Thorning Jørgensen, Renee Igelski, Nicole Johnson og Pia Wullf Jelstrup og red til i alt 437,698%. 

Stævnets start- og resultatlister. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner