Pascua fik herpesvirus 1 og klarede den ikke

07-12-2020 19:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Enggårdens Pascua fik herpesvirus 1 og trods en utrættelig indsats fra ejere, venner og dyrlæge klarede hoppen det ikke. Den kun 13-årige Agnes Bakmann Sørensen nåede ulykkeligvis kun at være hesteejer i under en måned 

Copyright Ridehesten.com
Agnes Bakmann Sørensen og Pascua fra i fredags, hvor Pascua fik støtte fra en sele til at stå op. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

For cirka 14 dage siden fik 13-årige Agnes Bakmann Sørensen sin første hest: Enggårdens Pascua e. Crelido/ Come Bak II. Den store røde hoppe var opstaldet på Sportsrideklubben Thisted. 

Læs Ridehesten.coms interview med familien Bakmann Sørensen i sidste uge her. 

Efter et par dage med feber fik Pascua konstateret den frygtede herpesvirus 1 i sidste uge. Hoppen blev ramt af lammelser og siden i torsdag (d. 3/12) har Pascua været hejst op i en sele fra redningstjenesten Thy-Mors, så den kunne få støtte til at stå på benene. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Agnes Bakmann Sørensen og hendes forældre Karina og Thomas har gennemgået enhver hesteejers mareridt de sidste par dage, mens de konstant har håbet på bedring for deres nye familiemedlem. 

Til ridehesten.com fortæller Karina Bakmann Sørensen i dag, at de var nødt til at aflive Pascua i morges. 

– Benene gav efter under hende natten til mandag, og vi valgte at ligge Pascua forsigtigt ned i boksen, hvor vi gav hende ekstra smertestillende og vågede over hende hele natten. Da Agnes vågnede i morges, kom hun ud i stalden og håndfodrede og hyggede om Pascua, indtil dyrlægen kom, og vi fik sendt hende over på den anden side stille og roligt. Det var en flot og værdig afsked med et prægtigt dyr, der virkelig har vist os, hvorfor et godt temperament er så vigtigt for os, fortæller Karina Bakmann Sørensen. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen