PL-eliten tørner sammen i Göteborg

18-08-2017 06:15

Camilla Tiefensee Schrøder

Fem guldvindere fra PL i Rio 2016 er at finde på startlisten ved EM i paradressur, men Danmark stiller også med et stærkt hold med bl.a. dobbelt PL-bronzevinder Stinna Tange Kaastrup på Horsebo Smarties – og de håber på medaljer, siger landstræneren.

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Konkurrencen bliver benhård ved EM i paradressur, hvor fem guldvindere fra PL i Rio 2016 er at finde på startlisterne. Det lader vi os dog ikke skræmme af, for Danmark stiller også med et stærkt hold bestående af dobbelt PL-bronzevinder Stinna Tange Kaastrup (grad II) på Horsebo Smarties, mesterskabsdebutant Tobias Torning Jørgensen (grad III) på Bruunholm Caribian, PL-sølvvinder Susanne Jensby Sunesen (grad IV) og CSK’s Que Faire og flere gange PL-medaljetager Annika Lykke Dalskov (grad IV) og Aros A Fenris. Det skriver Dansk Rideforbund.

– Vi glæder os meget til EM i Gøteborg.  Efter en målrettet træningsindsats er alle fire ryttere topskarpe, når det går løs på mandag. Vi tager til Sverige fredag og får dermed er par dage til at ryste transporten ud af kroppen og lade op til tre dages intensiv konkurrence. Vi håber på medaljer, og rytterne og deres teams er meget motiverede for at indfri forventningerne, siger landstræner Astrid Gemal til Dansk Rideforbund.

Nyheden fortsætter efter annoncen

62 atleter er til start og konkurrerer om ikke mindre end et holdmedaljesæt og 30 individuelle medaljer fordelt på de fem grader, som paradressurrytterne er inddelt i efter graden af deres handicap. Danmark har en stor tradition for at tage flere medaljer ved de internationale mesterskaber, og særligt Stinna anses internationalt for at være en stærk medaljekandidat. Mandag rider ekvipagerne individuelt program om de første individuelle medaljesæt i hver grad. Tirsdag er der holdmedaljer på spil i team-programmet, og det er holdets tre bedste resultater, der samlet udgør holdresultatet. Onsdag rider de otte bedste fra de individuelle programmer kür-programmer til musik (i hver grad) om de sidste individuelle medaljesæt.

Følg EM i Göteborg HER.

/DRF

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner