Plettet Totilas-søn nu kåret i AES

20-01-2024 15:46

Trine Askjær-Jørgensen

Det er ikke hver dag, man ser en plettet dressurhest og så endda med så stort et talent. Sådan én er knabstrupperhingsten Spotilas Boesgaard, og nu er han som den eneste danske Totilas-søn blevet kåret i avlsforbundet AES

Nyheden fortsætter efter annoncen

Knabstrupperhingsten Spotilas Boesgaard KNN 323 e. Totilas/ Bjørnhøjgaards Sleipner KNN 171, der er ejet og avlet af Stutteri Boesgaard ved Henriette Magnussen og Bjørn Boesgaard, er netop blevet godkendt i avlsforbundet Anglo European Studbook (AES). AES er medlem af World Breeding Federation of Sport Horses (WBFSH), hvor de bl.a. indtager en 12. plads springning og en ottendeplads i military.

– Vi er utroligt glade for at kunne meddele, at vores 5-årige, danskavlede knabstrupperhingst Spotilas Boesgaard netop er blevet ”fully approved” i varmblods- og sportshesteavlsforbundet AES, fortæller Henriette og Bjørn fra Stutteri Boesgaard og fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Godkendelsen giver lidt mere smidighed i forhold til registrering af afkom efter Spotilas. Bl.a. kan varmblodshopper i forbund, der godkender hingste fra AES, registrere afkom i deres eget avlsforbund. Det er vi virkelig glade for, for vi har netop haft en del hoppeejere, der efterspurgte dette, fortæller Henriette og Bjørn.

Avlsledelsen i den hollandske afdeling af AES, som har stået for kåringen, har givet følgende beskrivelse af hingsten:
"Vi er positivt overraskede over hingsten. Med hans særlige aftegn og fremragende bevægelse er han en værdifuld tilføjelse til vores stambog. Han udviser en stor vilje til at arbejde, bevæger sig frit gennem sin krop og fremstår som en lovende sportshest for fremtiden. Ikke alene som dressurhest, men hans springteknik er også overraskende god og vil i høj grad bidrage til hans afkoms alsidighed. Vi vil gerne udpege ham direkte som godkendt hingst. Det betyder, at han med det samme er fuldt godkendt".

Spotilas, der er efter verdensstjernen Moorlands Totilas, som med hollandske Edward Gal i 2009 og 2010 blev tredobbelt verdensmester i dressur og satte tre verdensrekorder, står på Hesselhoej hingstestation, hvor han er klar til sin tredje avlssæson. Han blev til knabstrupperforeningens hingstekåring i 2023 udnævnt til fløjhingst med 9 i helhed og bestod sin materialprøve med 861 point.

Læs også

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen