Ponydressur i Esbjerg

14-11-2015 19:04

Maria Schacht

Det er ikke kun Blue Hors, der denne weekend har slået dørene op for dressur. Esbjerg og Omegns rideklub’s flotte, store hal har i dag været fyldt med pony- junior og ungryttere

Esbjerg og omegns rideklub har denne weekend inviteret til pony-, junior- og ungrytterdressur.

Copyright Ridehesten.com

Cecilie Hedegaard på Charmant vandt dagens PRT pony klasse med flotte 69,231%. Andenpadsen gik til Stine Sofie Albertsen på Vigerous Regless, der red til 68,462%. Tredjepladsen gik til Laura Elisabeth Kjær Rohmann på Top Karetino, der red til 68,333 %.

Copyright Ridehesten.com

Tobias Thorning Jørgensen og hesten Bruunholms Caribian slog alle pigerne i klassen, og blev vinder af MB0 med 69,103%.

Copyright Ridehesten.com

Solen skinnede så fint ind i hallen i dag, hvilket medførte en del billeder i modlys. Modlysbillederne på hjemmesiden kan godt virke meget lyse inden man bestiller dem, men efter en tur i photoshop bliver billedet et helt andet, med smukt lys og en dejlig stemning, ligesom dette af Karoline Mathilde Ravnsbo på Nørlunds Beatrice. 

Maria Bech på Skjaldbjergs Skywalker vandt LA1 med med hele 72,586%, og satte dermed rekord med dagens højeste procent. 

Udover fin dressur, havde EOR en spændende overraskelse at afsløre; Klubben får et nyt spejl til deres ridehal, sponsoreret af Michaels Automobiler. Klubben er dybt taknemmelige, og det har længe været et stort ønske hos EOR’s ryttere at få spejl i begge haller. Det lykkedes altså med hjælp fra en gavmild sponsor, og spejlet bliver sat op i december måned.

 

Copyright Ridehesten.com

Fra venstre:

Michelle Møller(U21, landsstævnerytter hest), Eor´s formand Gitte Albertsen, Stine Sofie Albertsen på ryggen af sin pony Viggo (pony landsstævne rytter), Eor´s berider og daglige leder Gunnild Møller Jacobsen, Malou Damkjær med sin pony Picasso (pony distriktstævne rytter)

 

Malou, Stine og Michelle deltager i weekendens distriktsstævne på EOR.

De forskellige på billedet har udtalt sig om, hvad spejlet betyder for dem:

 

Gunnild Møller Jacobsen(berider): ”det giver kvalitet i den daglige træning, ridning er ofte en ”følelse” men det er rigtig godt at have det visuelle med som et så stort spejl giver, det optimerer både træner og rytters betingelser”

 

Gitte Albertsen(formand): som klub er det fantastisk at kunne stille de bedste faciliteter til rådighed for medlemmerne. Det har været et kæmpe ønske fra rytterne på EOR at få spejl op i begge haller, faktisk det største ønske, så derfor er det fantastisk at kunne overbringe denne nyhed. Ryttere på alle niveauer kan bruge spejlet i deres daglige træning. Det er vigtigt man sidder korrekt, men også at hesten er korrekt stillet, og her er spejlet et fantastisk hjælpemiddel”

 

Michelle Møller(U21 landsstævnerytter): ”et spejl er et vigtigt redskab for alle ryttere ligegyldigt niveau. For mig betyder et stort spejl at jeg har mulighed for at være opmærksom på hestens holdning, selv om man kan føle sig til meget, er et spejl et fantastisk redskab til at tjekke af! Ligeledes betyder det at jeg har mulighed for at tjekke hestens bagbensaktion af i dressurens svære samlede øvelser, det kan være svært at mærke om hesten løfter lige højt og træder lige så godt ind under sig på begge bagben. Og selvfølgelig er et spejl ikke mindst altid en god ting for at kunne være opmærksom på helheden, herunder ens egen opstilling”

 

Malou Damkjær(pony distriktsstævnerytter): super skønt at have spejlet til hjælp i den daglige træning”

 

Stine Sofie Albertsen(pony landsstævnerytter): det er så fedt med et stort spejl og har stor betydning i den daglige ridning da man har mulighed for at korrigere sin ridning. Når man under ridning kigger i spejlet kan man se hele hesten og sig selv, og på den måde korrigere vinkel, bagdel, ben mv – så en KÆMPE hjælp i den daglige ridning”

Husk at se billederne fra lørdag her på siden i næste uge!

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen