21-10-2018 13:23

Britt Carlsen

Ponyspringrytterne red deres World Cup her til middag i Boxen ved World Cup Herning - og det resulterede i en super stemning i hallen, som blev meget rørende, da vi samtidig tog af sked med Nikolina

Vinder af Pony Trophy Molly Hughes Bravo og Carrickaduff Pet.

Den internationale springturnering FEI Ponies Trophy er en europæisk turnering på højeste niveau med tre kvalifikationer (1. kval. i Danmark, 2. kval. i Frankrig og 3. kval. i Tyskland) og en finale i Mechelen i Belgien til december.
25 ryttere mødtes i den danske finale  FEI Ponies Jumping Trophy præsenteret af Krage og Jensen Byg inde i Boxen. Ni ryttere var fejlfrie til omspringningen, og desværre ikke fredagens vinder Maria Nørregaard Langhoff og superponyen Nikolina, der lavede et let nedslag i hovedspringningen. Til gengæld var Josefine Sandgaard Mørup og Lærke Isabell Godsk blandt de fejlfrie.
Det blev dog hurtigt klart, at Moly Hughes Bravo fra Portugal sad på en pony af helt ekstraordinær kvalitet, og hun bragede gennem omspringningsbanen i højt tempo, nærmest uden at tage tilbage, og ponyen Carrickaduff Pet kvitterede ved at springe sikkert og fejlfrit. Så der var næsten tre sekunders afstand til klassens nr.  2 Charlotte Huston fra Irland på Toscane Davnir.

Bedste danske rytter blev Lærke Isabell Godsk og Kamaro van Orchid's på en 7. plads.

Desværre fik Lærke Isabell Godsk/Kamaro van Orchid's et nedslag på banen, i en ellers velovervejet omspringning. Josefine Sandgaard Mørup er sin unge alder til trods en erfaren rytter, og hun og Bebob Com fik startet perfekt på omspringningen i et højt tempo, men på næstsidste forhindring gik det galt. De fik nedrivning, og i landingen snublede Bebob Com og Josefine mistede balancen i sadlen, og selvom hun kæmpede for at blive hængende, måtte hun give fortabt og lade sig falde. Hverken rytter eller pony kom noget til.

Se resultatet HER

Farvel til en af verdens bedste
Det blev et bevæget farvel til 21-årige Nikolina, den fantastiske pony har deltaget i hele 13 Europamesterskaber. Ponyen startede karrieren med en svensk rytter, herefter har to danske ryttere haft stor glæde af hoppen, inden hun kom på tyske hænder, for så i 2016 at komme hjem til Danmark og  Maria Nørregaard Langhoff.