Ponyernes Big Tour gik til Christine (Video)

21-05-2016 16:45

Det blev til en flot dansk sejr i ponyernes Big Tour i dag ved Odense Horse Festival, og der var ingen tvivl om at de danske ryttere havde overtaget i denne klasse

I ponyernes Big Tour på 130 cm i dag, blev det til en overbevisende sejr for Christine Thirup Christensen med Grantorino, der satte konkurrenterne til vægs med en runde på nul fejl i tiden 28,37 sek. Og det var dansk dominans der prægede dagens ponyklasse, de første seks placeringer i klassen var med danske ryttere i sadlen. Som nummer to i klassen kom Gustav Christian Jacobsen med Saorsie, de klarede turen rundt i tiden 29,68 sek. 

For Laura Baaring Kjærgaard har dagen budt på endnu en nulrunde og en tredjeplads i ponyernes Big Tour. I klassen red hun på ponyhingsten Kantjes Amathest, der gav sin rytter en god tur.

- Han sprang rigtig godt, ligesom han plejer, fortæller Laura Baaring Kjærgaard.

I går var også en god dag for Laura Baaring Kjærgaard, da hun var med til at sikre en andenplads til danskerne i Nations Cup med to nulrunder på ponyen Tonlyn Bobbys Girl. Med til stævnet har hun to af sine fem ponyer og den ene af sine to heste.

Ponyernes Big Tour blev afholdt på Stutteri Ask Arena, og Laura Baaring Kjærgaard var tilfreds med banens underlag af sand, hvilket også kunne afspejles i den tredje bedste fejlfrie tid. Græsbanen er nemlig teknisk svær at ride på, fordi den er mere ujævn, forklarer Laura Baaring Kjærgaard.

Laura Baaring Kjærgaard er kun 14 år, men har efterhånden startet mange store stævner, blandt andet i Tyskland, Norge, Sverige, Østrig, Holland og Belgien. De store stævner er derfor ved at være rutine, og hun har styr på nerverne, inden hun rider ind på banen.

- Mens jeg holder i slusen går jeg lige banen igennem i hovedet. Men ellers gør jeg ikke noget specielt inden jeg skal starte.

Det er anden gang i denne weekend, at ekvipagen starter, og i morgen bliver sidste dag.

Se alle resultaterne her

/Rikke Weinreich Sørensen

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen