PONYFAR: Tid, toilette og traverser

24-05-2023 12:31

Thomas Pelle Veng

Når først Tulle, Buller eller Prins har fået en hov indenfor døren, er tiden ikke længere din egen, Ponyfar

Copyright Ridehesten.com

Ligesom ordet RegningeR kunne læses ens forfra og bagfra, så kan ordet tid det også. Problemet er bare, at der, hvor det var nedslående at læse RegningeR bagfra, så er det decideret provokerende som Ponyfar at læse ordet tid bagfra. For hvis der skal tages et valg, om hvor meget tid din kone og datter/søn skal bruge i stalden, så er det i hvert fald ikke dit valg, og jeg har for lang tid siden lært, at sætninger som ”vi skal bare lige” og ”vi kører hjemad lige om lidt” ikke betyder det samme, som det gjorde, før vi fik pony.

”Man rider ikke den dag, man sadler” (Dressurrytteren)

OK, nu er de værste tårer tørret væk, og jeg har spist en tudekiks. Hvor kom jeg fra. Jo, som Ponyfar og tidsrealist kan det til tider være ganske udfordrende at være gift med en kvinde og far til en datter der begge er tidsoptimister (synonym for ridepige), for det er som om, tiden står stille for pigerne det øjeblik, de træder ind i stalden. Men der er også plusser ved, at min kone og datter befinder sig i deres helt egen tidslomme, når de er i stalden.

Det er nemlig muligt at kværne hele tre afsnit på Netflix de dage, jeg ikke selv er med i ponyland, og hvis jeg virkelig giver den gas, kan jeg trække en stol over til strygebrættet og stryge mine skjorter imens - hvem sagde, at mænd ikke kan multitaske? Det har godt nok kostet et par grimme brandsår på lårene, når jeg er kommet til at fægte lidt for voldsomt med strygejernet, og det er ikke altid lige fedt i brusekabinen med de andre granvoksne mænd nede i træningscentret … men skjorterne spiller 100 %.

”Bedre sent end aldrig” (Dressurtræneren)

En anden fordel ved al den tid, min datter bruger hos ponydyret er, at jeg som oftest ved, hvor hun er, og hvad hun laver. Og som Erhard Jakobsen engang sagde i forbindelse med åbningen af en rideskole: ”Den ungdom, der lugter af hest, lugter ikke af hash”.

Det er ikke længere et problem at invitere et par kammerater over til en kop øl en torsdag aften, for drengene er alligevel gået, når rytteriet kommer hjem. Ligesom jeg ikke længere skal bruge en masse tid på det krævende arbejde, det er at finde ud af, om ferien skal gå til Honolulu, Honduras …. eller Herning.

Hjemmehjælp og halve parader
For at finde ud af hvor meget tid pigerne egentligt bruger hos ponydyret, har jeg sat min datters aktuelle ridetid op imod den tid, hjemmehjælperen bruger på min mormors gamle veninde, 88-årige Lotte Jensen.

Her tænker du måske - hov, stop en halv parade, det giver da ingen mening, og man kan da ikke sammenligne de to ting. Svaret er, at du selvfølgelig har fuldstændig ret. Det giver overhovedet ingen mening. At sammenligne en pige på 15 års tid i sadlen med en kvinde på 88 år, og den tid der bruges på hendes personlige pleje, er både mærkeligt og langt fra retvisende, som noget kan være. Men på en eller anden dysfunktionel måde sætter det alligevel tingene i perspektiv.

Prøv at tage et kig på skemaet nedenfor.

Copyright Ridehesten.com

Afgrænsning
For at holde begge ben på jorden og undgå at skulle regne med tal, som virker fuldstændig urealistiske, har jeg undladt at medtage den totale tid, min datter bruger på familiens ponydyr i denne ellers grundige undersøgelse ;O). 

”Tiden læger alle sår” (Springrytteren)

Del konklusion
Med udgangspunkt i oversigten ovenfor bruger min datter aktivt 636 timer mere på ponydyret om året, end hjemmehjælpen brugte på Lotte Jensen. Og selv om jeg godt ved, at sammenligningen er lige til at skylle ud i toilettet, så er det da lidt vildt at tænke på.

Hvis du som Ponyfar har svært ved at relatere til disse tal, så kan jeg fortælle dig at selv på det område, hvor vi mænd nok plejer at kunne brokke os over, at kvinder bruger for meget tid, så bruger de faktisk 488 timer mindre om året på toilette og personlig pleje, end de bruger på at stå på sidelinjen og kigge på ponyridning (Kilde, Fremforsk, 2015).

Det er godt nok et mærkeligt blogindlæg det her.

Konklusion
Undersøgelsen har vist os, hvad der sker med tiden, og hvorfor vi ponyfædre fra tid til anden undrer os over, hvor vores ridepiger bliver af, og ligeledes hvorfor ridepigerne mener, at der ikke er timer nok i døgnet til både at flette hår og man.

Ydermere har undersøgelsen vist os, at man i dagens Danmark er bedre stillet, hvis man hedder Tulle, Buller eller Prins og har fire hove, end hvis man hedder Lotte Jensen er 88 år og har brug for hjælp til rengøringen.

Perspektivering
Nu er der snart ikke flere tudekiks tilbage i pakken, og jeg skal til at slutte for i dag. Pas godt på jer selv, jeres ponydyr og jeres tid og glem nu ikke at bruge tiden på noget sjovt en gang imellem.

”Tid er penge” (Ponyfar)

En åben indbydelse
Alle er velkommen i den åbne Facebook gruppe, som hedder Ponyfar, og uanset om du eller din datter rider på pony, hest, vogn eller kommer fra Finland og er helt tosset med kæpheste, så håber jeg at se dig i gruppen, når du har tid. Det er dit valg. 

Hilsen

Ponyfar

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen