Proud James vinder i Holland

11-12-2023 19:27

Præmiehingsten ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2023, Proud James fra Helgstrand Dressage, har gået materialprøve i sit hjemland Holland, hvor han her til aften vandt med 9,10 point

Copyright Ridehesten.com
Proud Jamesi dag. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Nyheden fortsætter efter annoncen

Helgstrand Dressages 3-årige KWPN-hingst, Proud James e. Jameson RS2/ Johnson/ Variant, er Andreas Helgstrands eget fund. For et år siden købte han unghingsten, der efterfølgende blev kåret ved KWPN-hingstekåringen i Den Bosch, og en måned senere blev den udnævnt som præmiehingst ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

Hingsten har bedækket i Danmark igennem sæsonen og har hos Helgstrand Dressage været redet af Alvaro Conesa de Oliveiro.

Da det blev besluttet at lade Proud James gå afprøvning i Holland, blev den sendt til Helgstrand Germany i Syke, hvor Maxi Kira von Platen overtog tøjlerne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Inden vi sendte ham til Ermelo, sagde jeg til mine kollegaer, at det er den bedste hest, jeg nogensinde har redet, fortæller rytteren.

I Holland går hingstene en 21-dages test, og der har i dag været afslutning for både dressur- og springhingstene. Resultatet for den danskejede hingst blev 9 for skridt, 9 for trav, 9 for galop, 9 for eftergivenhed, 10 for holdning og balance, 9 for ridelighed og indstilling samt 9 for anlæg som dressurhest. Sammenlagt 9,10 point og bedste resultat blandt dressurhingstene.

KWPN opdaterer prøvens fulde resultat her.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen