Quintessa Lox: Fra brækket ben til tophest

16-05-2022 15:20

Annika Knudsen Lorentsen

Den danskavlede hoppe, Quintessa Lox, som nu har succes med en tysk childrenrytter, fik et brud på benet som 3-års. Hun kom sig heldigvis og blev efterfølgende uddannet til 150 cm af Dina Bach Sigmundsen inden hun blev solgt til udlandet. I dag er hun fortsat succesfuld i sporten og så er hun blevet mormor til to kårede hingste

Copyright Ridehesten.com
Quintessa Lox med Dina Bach Sigmundsen i sadlen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Joan Arler fra Stutteri Lox tog tilbage i 2009 i mod det skimle hoppeføl, som blev døbt Quintessa Lox. Quintessa Lox er efter Quinton/ Casir Ask, og opdrættet af Joan Arler og Peter Børsen

– Vi troede faktisk det var slut for Quintessa da hun var 3 år, da hun fik et brud på et forben. Det gik over og hun fik et enkelt afkom inden hun selv kom i sporten, fortæller Joan. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Afkommet var Caleesi Lox fra 2014, som er efter Ci Ci Senjor Ask, og som fik tildelt sølvmedalje, og siden er blevet tildelt elitestatus, bare 8 år gammel.Caleesi er blevet mor til tre afkom, hvoraf to er kårede hingste: Avatar Lox DWB og Airborn Lox DWB, begge efter Action Man Ask Z. 

Copyright Ridehesten.com
Caleesi Lox ved Eliteskuet 2017. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Avatar Lox er færdigkåret i år med sølvmedalje og Airborn Lox har bestået 10-dages testen og fået avlsgodkendelse. Der findes også en tredje helbror, som er 1 år og ejet af Frandsbjerg Horses, og i år har vi fået et fint hoppeføl efter Caleesi efer Chacfly PS, fortæller Joan. 1-års hingsteplagen er døbt Avalon Lox.

Quintessa er alt mormor til to kårede hingste, og måske er en tredje på vej. Quintessa selv har haft stor succes i sporten, hvor hun nu går med den tyske childrenrytter Ava Ferch. Uddannelsen af Dina Bach Sigmundsen stået for, og sammen har de redet op til 150 cm. 

Copyright Ridehesten.com
Avatar Lox DWB redet af Jacob Theodor Schmidt. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing