Regerende mester igen i front: Seana sprang virkelig godt

28-04-2022 17:52

Annika Knudsen Lorentsen

Så er DM og Agria DRF Mesterskabsstævnet hos Absolute Horses for alvor skudt i gang, da den første mesterskabsklasse er afholdt. Det var ungrytterne der her til eftermiddag, fik lov at starte ud i deres indledende afdeling, og her blev det Maria Barnewitz Schou, der tog sejren og det er derfor den forsvarende mester, der har lagt sig i front inden lørdagens finale

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou med Seana 2. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

17 ekvipager deltog i dag i den indledende afdeling af Agria DRF Mesterskabet for ungryttere hos Absolute Horses, som er ryttere der der er op til 21 år. 

Alle de indledende afdelinger af mesterskaberne i alle aldersgrupper afvikles efter en metode C, som betyder, at fejl omregnes til tid. Vinderen er den ekvipage der ender med den hurtigste tid og kun denne ekvipage går videre til finalen med et fejlfrit resultat. De efterfølgende placeringer i klassen får fejl efter hvor meget langsommere de er end vinderen. Disse fejl udregnes således, at ekvipagerne får fejl svarende til halvdelen af det antal sekunder, de er langsommere end vinderen. 

Fakta
De kvalificerer sig til finalen

For at deltage i finalen skal man have redet den første afdeling af mesterskabet. Til finalens første runde er 2/3 af deltagerne fra den indledende klasse startberettigede, dog minimum de 20 ekvipager med færrest fejl.

Det betyder, at i klasser med færre end 20 ryttere til start, vil alle kvalificere sig til finalens første runde. Alle ryttere må kun ride én hest på finaledagen, og det betyder, at de ryttere der har deltaget på to heste i den indledende klasse, skal vælge hvilken hest, de vil ride finalen på. 

Fold up

Det var ikke let for de unge ryttere at ride stærkt og fejlfrit på samme tid, og faktisk var der blot tre ekvipager der formåede at komme fejlfrit rundt på banen. Det blev også disse tre ekvipager der lagde sig ind i spidsen af klassen og dermed af årets DM for ungryttere. 

Sejren gik til en af forhåndsfavoritterne, nemlig sidste års danske mester i netop denne aldersgruppe. Her var det Maria Barnewitz Schou der endnu engang beviste, at hun i sadlen på Seana 2 e. Stolzenberg kan ride rigtig stærkt og samtidig fejlfrit. Det betyder, at Maria går videre til finalen som eneste rytter med et fejlfrit resultat.

– Jeg er selvfølgelig virkelig tilfreds med Seanas præstation. Hun var med på legen og sprang virkelig godt. Jeg red et rimeligt højt tempo og fik lavet nogle finde vendinder, og det var heldigvis nok til, at vi er i spidsen, fortæller Maria efter dagens sejr.

Copyright Ridehesten.com
Gabrielle Strigel med Kan Fly. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Fakta
Sådan afgøres mesterskabet på finaledagen

På finaledagen rides mesterskabet over to runder med en eventuelt omspringning ved ligeplacerede efter to runder. 

Ekvipagerne medtager deres fejl fra den indledende klasse, og de fejl, som de eventuelt måtte få i løbet af finalen to runder, tillægges disse fejl. 

I både første og anden runde på finaledagen rides der i omvendt startrækkefølge efter antal fejlpoint, hvilket betyder, at den ekvipage med fleste fejl starter først. 

Er der lige placerede om 1., 2. og 3. pladsen efter begge finalerunder, skal mesterskabet afgøres i en omspringning. 

Fold up

Næstbedst i dagens klasse var Gabrielle Strigel med den velspringende Kan Fly e. Kannan. Denne ekvipage red fejlfrit og var blot 0,76 sekunder langsommere end Maria, og dermed har de blot 0,38 fejl med til finalen. 

Tredjepladsen gik i dag til Emilie Mosegaard Christiansen, som i sadlen på den store brune vallak, Syvhøjegårds Enzo e. Chandler/ Carano (opdr. Niels Osterland), ligeledes red fejlfrit. Denne ekvipage kom i mål i tiden 70,41 sekunder, og har dermed 0,93 fejl med til lørdagens finale. 

Copyright Ridehesten.com
Emilie Mosegaard Christiansen med Syvhøjegårds Enzo. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Den fjerde bedste ekvipage i dag var Theodor Wildfang Just Linde med Lehar e. Verdi/ d'Ukase, mens den regerende nordiske mester, Caroline Rehoff Pedersen med Chaccieny e. Chacco-Blue/ Caretano tog femtepladsen. 

Rigtig mange ekvipager fik i dag et enkelt nedslag, men på trods af det, er intet afgjort, for bag Maria er der hele otte ekvipager som har mindre end 4 fejl med til finalen. Altså er det blot et nedslag der skiller top-9 i mesterskabet for ungrytter efter den indledende klasse. 

Resultat fra klassen.

Ridehestens fotografer vil være til stede i forbindelse med alle finaleklasser, samt flere af de øvrige klasser, og alle billeder vil være online løbende på ridehesten.com. Alle billeder vil være online i starten af næste uge.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen