Ehning og Cornado vinder i Bordeaux

09-02-2014 19:17

Vibeke Mortensen

Tyske Marcus Ehning red sig til sejr med hingsten Cornado, i går aftes, ved kvalifikationsrunden til Longines FEI World Cup Jumping 2014 Western European Leage, i Parc des Expositions de Bordeaux i Frankrig 

Copyright Ridehesten.com
Marcus Ehning modtager sin præmie, et Longines ur - overrakt af Alain Henry. Foto: FEI/Fred Chehu

Ehnings hest, den 11 årige Cornado efter hingsten Cornet Obolensky, gjorde debut på dette niveau, og viste ekstraordinær styrke og kapacitet, da den galopperede i mål, og tog sejren fra Roger Yves Bost og hans fantastiske hoppe Castle Forbes Myrtille Paulois fra Frankrig.

Schweiziske Pius Schwizer styrede sin hest Toulago ind på 3. pladsen, i omspringen, hvor der var 13 heste til start. Irske Billy Twomey og den meget rutinerede Tinka’s Serenade sluttede som nummer 4, foran engelske Michæl Whitaker som nummer 5 med hesten Elle van de Kolmen.               

Mange af rytterne jagtede desperat de eksklusive kvalifikationspoint til finalen, for både nummer fire, Twomey og klassens nummer seks, engelske Joe Clee var det en lettelse at se, at de var med videre til finalen. Der er dog stadig mange topryttere uden for top 18, som skal forsøge at få de eftertragtede point ved næste kvalifikationsstævne, som er i Göteborg i Sverige om 3 uger.

Første World Cup

- Det er min første World Cup kvalifikation på denne hest, og jeg er virkelig glad – ikke bare for at vinde klassen, men især med hvor meget hesten har udviklet sig, sagde den 39 årige Marcus Ehning, som i øjeblikket ligger nummer 4 på Longines Rangliste. - I løbet af de sidste få måneder har vi deltaget i tre Grand Prix klasser og det er blevet til henholdsvis en 3. plads, en 2. plads, og så en sejr – han (Cornado) bliver bedre og bedre, slutter Marcus Ehning.

Marcus Ehning kan ikke skjule sin begrejstring for Cornados potentiale, efter at hingsten vandt en klasse i Verona i Italien i november, og allerede da beskrev han hingsten som “en helt speciel hest”. Efter stævnet i Verona udtalte Ehning; Nu har jeg redet ham i 2 år, og han har stadig mere styrke, mere kvalitet og mere galop at vise – og derfor er det vigtigt at tage den nødvendige tid med en sådan hest. Han er helt sikkert en hest til fremtiden.
Efter gårsdagens ridt ser det ud til at fremtiden allerede er kommet for den tyske ekvipage.  

Marcus Ehning har endnu ikke taget stilling til om hingsten skal deltage i det kommende Alltech FEI World Eqestrian Games, men Cornado er helt klart Marcus’ førstevalg til World Cup finalen i Lyon til april, hvortil Ehning har kvalificeret tre heste.

Se flere resultater fra klassen HER

Kilde: FEI

Videoer

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen