Region 4 stod for årets første følskue

25-07-2020 21:32
Avl

Region 4 åbnede i dag dørene op i Esbjerg for at afholde årets første følskue i Dansk Varmblod regi, hvor to springføl blev kåret som dagens bedste. Samtidig blev også afholdt bedømmelse for 2-års hopper, eksteriørkåring også fik en afkomstsamling tildelt en bronzemedalje  

Selvom vejret måske ikke indikerer det hele tiden, så er det sommer og sommer er lig med følskuer. I dag tog Dansk Varmblod hul på det første af årets følskuer som afvikles i weekenderne den næste måned.

Som bekendt er Eliteskuet aflyst i år, men det ændrer ikke på at følskuerne næsten afvikles som hidtil, i det at man stadig finder dagens bedste føl og reserver, som får prædikatet ”udtaget til Eliteskue”.

Region 4 havde i år inviteret til både følskue, bedømmelse af 2-års hopper samt eksteriørkåring, delt op så springføllene blev bedømt i dag og dressurføllene bedømmes i morgen. I år havde regionen ligeledes rykket arrengementet til Esbjerg og Omegns Rideklub, hvor faciliterne er i top med to sammenbyggede ridehuse. 

Dagens første bedømmelse stod de 2-års springhopper for og herefter fulgte de 2-års dressurhopper. Blandt dressurhopperne bedømte dommerteamet bestående af Laura Juul og Niels Pedersen, unghoppen Venus Tek e. Vitalis/Blue Hors Don Romantic fra Hansenberg i Kolding til at være dagens bedste. Med i finalen var også Gørklintgårds Kahlua e. Revolution/Sunny-Boy fra Gørklintgård ved Jørgen Ravn og begge hopper fik prædikatet ”udtaget til eliteskuet". 

24 springføl blev i dag fremvist foran dommerne Johnny Hansen og Ole Dall, som endte med at udtage to hoppeføl til dagens finale. Her valgte de det charmerende føl, Kristinegårdens Jessie e. Casall Sem/Crelido fra Josefine Kirstine Dahlmann Madsen i Grindsted, som blev udråbt som dagens bedste springbetonede hoppeføl og derved udtaget til eliteskuet. Som nummer to og derved reserve fulgte Unesco e. Untouchable/Quinton fra Mette Mortensen & Brian Laustrup i Sommersted.

Der var høj kvalitet blandt det udtagene finaleføl for hingstene og her blev "sejren" meget værdsat. Det blev nemlig Søndervangs Canter e. Cabachon/Canto som tog titlen som dagens bedste springbetonede hingsteføl og bag føllet ligger Nis Ravns velkendte hoppestamme. Nis Ravn gik bort i marts tidligere på året og føllet er derfor registeret som avlet af hans kone Else Ravn, som sidenhen har solgt moderhoppen til Dorte Holm Hansen der gennem mange år er kommet hos Nis og Else Ravn. Dagens reserve for hingsteføllene blev Gentleman-GS e. Diacontinus/Infernape vd Caatshoeve fra Gitte Dahl og Sonny Sandfeld Moisen i Holsted.

Copyright Ridehesten.com
Afkomstsamling fra Karina Prinds. Foto. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sidst men ikke mindst blev der også stillet en afkomstsamling ved dagens følskue. Stammoderen var Landlyst La Corva e. Coronada/Lord Cantus fra Karina Prinds der også har avlet og ejer de afkomst som blev fremvist ved samlingen. Fem afkom fra hoppen blev fremvist og her kvitterede dommerne med at tildele samlingen en bronzemedalje.

I morgen fortsættes følskuet med dressurføl og Dansk Varmblod gør opmærksom på at publikum IKKE er tilladt.

Se kataloget HER

Ridehestens fotograf var til stede hele dagen. Se billederne på Ridehesten.com fra på mandag

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen