Rehoff: Det bliver helt sindssygt

20-01-2023 20:34

Annika Knudsen Lorentsen

21-årige Caroline Rehoff Pedersen leverede en imponerende runde i dag i Leipzig, og med dagens ridt har hun nu sikret sig en plads i søndagens World Cup, hvor hun skal ride mod ryttere fra den absolutte verdenselite. Til start for Danmark kommer Lars Bak Andersen ligeledes

Copyright Ridehesten.com
Caroline og Chaccieny efter dagens runde. Foto: Pauline Ulmann-Davis

47 ekvipager mødtes i dag i en 150 cm klasse, som blandt andet fungerede som kvalifikation til søndagens World Cup-kvalifikation. Flere af rytterne til søndagens World Cup-kvalifikation i Leipzig er forud kvalificerede, men 18 af rytterne i dagens klasse red om otte ikke forud besatte pladser til søndag. 

For en uge siden snakkede ridehesten.com med Caroline Rehoff Pedersen, hvor hun fortalte, at hun drømte om at levere en god præstation ved dette stævne i Leipzig, og det må man i den grad sige lykkedes i dagens klasse.

21-årige Caroline leverede et fantastisk ridt i sadlen på hendes tophest Chaccieny e. Chacco-Blue/ Caretano Z. Sammen kom de fejlfrit over samtlige forhindringer på den krævende bane, men der sneg sig dog en enkelt tidsfejl ind. Ekvipagen sluttede samlet som nr. 13, lige udenfor placeringsrækken, men det flotte resultat giver ekvipagen en plads i World Cup-kvalifikationen i den vesteuropæiske liga på søndag. Til stor glæde for den unge rytter. 

 – Jeg var helt oppe og køre, da jeg kom ud fra banen. Jeg tror ikke helt jeg forstod, at jeg lige havde redet fejlfrit i en 5-stjernet World Cup-kvalifikation. Jeg græd rigtig meget, indleder Caroline, som red som rytter nr. 3 i klassen, og fortsætter:

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen med Chaccieny. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

 – Vi fulgte selvfølgelig hele klassen for at se, om resultatet rakte til at gå videre til World Cuppen på søndag, og det gjorde det. Da jeg fandt ud af det, begyndte jeg at græde igen. At jeg kan ride med på 5-stjernet niveau, det betyder rigtig meget. 

Caroline Rehoff red tidligere på dagen fejlfrit i en 145 cm-klasse med sin anden hest Calvin 115 og alt i alt har stævnet været en meget stor succes indtil videre.

Jeg er kun 21 år, og jeg har mange år at lære i, men det her i dag, er noget jeg vil huske resten af mit liv [Caroline Rehoff Pedersen]

 – Hvad der sker resten af ugen, ja det er selvfølgelig ikke lige meget, for jeg bliver ved med at kæmpe og håbe på nogle gode ture. Jeg har fået mere ud af det, end jeg nogensinde turde drømme om. Jeg er kun 21 år, og jeg har mange år at lære i, men det her i dag, er noget jeg vil huske resten af mit liv. Jeg er meget stolt og beæret over at have så gode heste og et godt team bag mig, fortæller Caroline, som er spændt på søndagens opgave. 

 – Jeg er meget spændt på det. Jeg var meget nervøs i dag, men det påvirker normalt ikke min ridning. Forventningen til søndag er, at jeg går ind og lære af at ride min største klasse nogensinde. Det bliver helt sindssygt, men jeg har det egentligt okay med det. Jeg vil bare prøve at holde nerverne i ro indtil, og så ser vi. Lige nu er jeg bare lidt oppe at køre, meget stolt og taknemmlig, men på søndag går jeg ind og giver den alt hvad jeg har igen.

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen med Carl-Heinz B. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

Til start i dag var også danske Lars Bak Andersen med Carl-Heinz B e. Chacco-Blue/Quality 9. De havde i dag et enkelt nedslag, men leverede ellers en superflot præstation. Lars er forud kvalificeret til søndagens World Cup, da Danmark har én plads ved hver World Cup-stævne i sæsonen 2022/2023 på baggrund af, at Andreas Schou er placeret i top-60 af verdensranglisten (jf. 1.1.3 i reglerne for World Cup). Det betyder, at der på søndag kommer to danske ryttere til start i World Cup-klassen i Leipzig.

Se video af Caroline og Chaccieny nedenfor.

Start- og resultatlister fra Leipzig.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev