Rekordstor præmie til årets danmarksmester i spring

14-03-2022 09:48

Christine Krogh Frausing
Skribent

Absolute Horses sætter værdigt punktum for 12 år som arrangør af mesterskaberne i ridebanespringning, når rytterne dyster i Sommersted fra 27. april til 1. maj

Copyright Ridehesten.com
Vinderen af DM 2021 Lars Nørgaard Pedersen - her omgivet af Tina Lund (t.v.), som fik sølv, og Linnea Ericsson-Carey (t.h.), som fik bronze. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er ikke bare æren, medaljen og pokalen at kæmpe om, når årets DM i ridebanespringning afgøres. Til vinderen af årets danmarksmesterskab for senior er der en rekordstor præmie på 75.000 kr.

For 12. år i træk, er Absolute Horses på Tågerup i Sommersted vært for det store mesterskabsstævne. Det er også sidste gang, brødrene Andreas og Christian Schou, der står for Absolute Horses, påtager sig værtskabet.

– Der er aldrig før set så høj en præmie, så vi mener, at vi med den sætter er værdigt punktum ved vores

afskedsstævne, siger Christian Schou.

Til sølv- og bronzemedaljetagerne er der 25.000 og 10.000 kr. Til sammenligning kan nævnes, at sidste års mester fik 30.000 kr.

– Når stævnet ligger så sent som f.eks. sidste år, så er alle udtagelser til nationsspringning, internationale mesterskaber m.m. overstået [Christian Schou]

Fire mesterskaber

Stævnet finder sted fra den 27. april til og med den 1. maj, og det er ikke kun seniorrytterne, der skal i ilden. Der kåres hele fire mestre. Der afvikles nemlig også Agria DRF-mesterskaber for U18-, U21- og U25-ryttere. Det er anden gang, der gennemføres springmesterskab for U25-ryttere. U25 mesterskabet blev indført som noget nyt, i et forsøg på at fastholde ryttere, som synes springet fra U21 til senior er for stort.

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen vandt DRF-mesterskabet for U25, der blev afviklet for første gang i 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Uden restriktioner

De sidste to år har været med forhindringer for mesterskabsstævnerne hos Absolute Horses. I 2020 blev stævnet flyttet fra juni til august på grund af Corona-pandemien, og alligevel måtte stævnet afvikles uden tilskuere. I fjor lå stævnet også i august. Det var med tilskuere, men med krav om Corona-pas og masser af håndsprit.

– Vi glæder os til et stævne uden restriktioner, siger Christian Schou. Vi glæder os til at se en masse ryttere og tilskuere, og holder rytterfest fredag aften med tre retters menu, underholdning og musik.

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou hævede hånden i triumf, da sejren var hjemme i U21-mesterskabet sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tidligt på sæsonen

Mesterskabsstævnerne har de andre år ligget senere på sæsonen, men det er ifølge Christian Schou et fælles ønske fra Absolute Horses og landstræner Bo K. Møller, at stævnet ligger tidligt på sæsonen i år.

– Når stævnet ligger så sent som f.eks. sidste år, så er alle udtagelser til nationsspringning, internationale mesterskaber m.m. overstået, siger han. Så er der nogen, der vælger DM fra. Det så vi blandt andet sidste år. Nu gælder det om at være i form og vise, hvad man kan, hvis man vil være med i udtagelserne. Det er ekstra spændende, fordi der jo er VM i Danmark i år til august.

Flere klasser

Det er ikke kun mesterskabsklasserne, der fylder de fem dage, stævnet varer. Der er klasser for fem-, seks- og syv-års heste, og der er almindelige springklasser helt ned til LA*, som er 115 cm.

– Mesterskabsrytterne har mulighed for at have deres ungheste og andre ikke så øvede heste med, men også ryttere, der ikke er så rutinerede, får mulighed for at være med, siger Christian Schou. Det er selvfølgeligt dyrere end et almindeligt stævne, fordi der er krav om at man har opstaldning på stedet, men det er også en oplevelse at være med til så stort et arrangement, at ride på en international bane, og at mærke stemningen.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing