Retssag om fløjhingst

05-01-2016 14:36
Avl

Norske Kristin Andresen købte sidste år fløjhingsten ved den hollandske KWPN-hingstekåring, Handsome O, som desværre ikke har været i orden siden købet. Den er diagnosticeret med hanetrit, og sagen skal for retten i Holland den 18. januar

Copyright Ridehesten.com
KWPN-fløjhingsten Handsome O.

Norske Kristin Andresen er et kendt ansigt på de internationale kåringspladser og har fremstillet adskillige hingste i Dansk Varmblod og købt adskillige heste på Dansk Varmblods auktioner, bl.a. det dyreste føl nogensinde på Elitefølauktionen. Hun har også købt heste på bl.a. hannoveranerforbundets auktioner og har altid haft gode erfaringer med sine indkøb i både Danmark og Tyskland.

Sådan skulle det desværre ikke gå med den smukke KWPN-fløjhingst Handsome O e. Johnson/ Rousseau, som Kristin Andresen købte for for 300.000 euro på Select Sales Auction ved KWPN-hingstekåringen for knapt et år siden. Et par uger efter købet måtte Katrinelund og Kristin Andresen framelde Handsome O til Hingstekåringen i Herning, da den allerede ved ankomsten til Danmark ikke var i rask.

Efter en meget grundig medicinsk undersøgelse, blev hingsten diagnosticeret med flere store sundhedsmæssige problemer, herunder skader på en halshvirvel og hanetrit. Derfor sagsøger Kristin Andresen nu KWPN og hingstens tidligere ejer Jan Brouwer. Videre undersøgelser har slået fast, at Handsome O har hanetrit, og sagen kommer for retten i Groeningen i Holland den 18. januar.

Kristin Andresen udtaler, at hun ved købet af hingsten har erfaret, hvordan nogle hestefolk næsten er eksperter i at dække over hestes tidligere skader og genetiske fejl, og at KWPN Select Sales Auction ikke giver køber mange rettigheder. Hun er blevet kontaktet af mange andre, som har oplevet fejl og mangler ved de heste, de har købt på auktionen, og de fleste har givet op. Det har Kristin Andresen ikke tænkt sig. Hun understreger i sit opslag på facebook, at den slags sager er meget ærgerlige og kan ødelægge meget for de mange oprigtige og ærlige hestefolk i Holland.

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen