Rideforbundet bakker op om SEGES

03-02-2023 14:08

Charlotte Kusk Berwald

I forbindelse med de nye krav om at alle hestehold, hver hest, samt flytninger af denne, skal registreres i CHR-registret, har formanden for Dansk Ride Forbund nu udtalt sig

Copyright Ridehesten.com
Ulf Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Formanden for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand, deler de danske hesteejeres frustration over at det nu er blevet endnu mere bureaukratisk at holde heste, uanset om der er tale om hestehold på professionelt niveau eller blot hobbyplan.

– Der stilles nu krav om at selv kortvarige flytninger af heste skal registreres af den besætningsansvarlige. Formålet er naturligvis at kunne begrænse smitte.

Jeg vil meget gerne være med til at gå med livrem og seler, hvis vi kan undgå smitte, men det gør vi ikke ved blot at ustandselig registrere, hvor hestene befinder sig i kortere eller længere tid.

Ingen besætningsansvarlige har interesse i at invitere heste til et miljø, hvor der er smitsom sygdom, men udgangspunktet i kravet er ikke tillid og fornuft, men snarere en kriminalisering af alle der flytter en hest.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er rigelig rettidig omhu at på mistanke om, eller konstateret udbrud af smitsom sygdom, at udbede registrering ud og ind i sådanne besætninger. Det giver mening, og vil heldigvis skønsmæssigt spare de ansvarlige for 99 procent unødigt arbejde i forhold til direktivet. Jeg bakker derfor fuldt ud op om SEGES, som ikke skal bebrejdes et pålæg fra et EU-direktiv, men som alene har pligt til at informere og rådgive på bedste vis, skriver Ulf Helgstrand på sin Facebook-profil.

Han understreger samtidig at han hellere end gerne deltager i debatter på relevante fora.

 

/Dansk Ride Forbund

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald