Ulf Helgstrand som formand ved FEI’s dressurudvalg

04-11-2021 09:39

Christine Krogh Frausing
Skribent

Når der senere i November afholdes generalforsamling i FEI, skal der blandet andet vælges en ny formand for dressurudvalget, og netop denne toppost har DRF's bestyrelsesformand, Ulf Helgstrand, nu officielt meldt sit kandidatur til

Copyright Ridehesten.com
Ulf Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Snart  skal der afholdes generalforsamling i FEI, og her skal der vælges en ny formand for dressurudvalget. Denne post har Ulf Helgstrand meldt sit kandidatur til, og vi har fået indsigt i hans 'Letter of Candidacy', hvor Ulf skriver hvad hans motivation er, for at blive formand i dressurudvalget.

Stor interesse og passion for sporten

Ulf fremhæver i brevet at det grundlæggende er hans passion for sporten der driver ham, og at han er meget seriøs omkring denne stilling. Ulf mener at de bedste beslutninger der er taget igennem tiden, har været når beslutningstagerene har sat sig ned, lyttet til hinanden, og derfra udarbejdet en plan alle kunne forenes med, og det er netop denne retning han gerne vil have at dressurudvalget skal bevæge sig i. 

Ulf fremhæver et par fokuspunkter, som han mener er de mest kritiske udfordringer dressursporten står over for.

Uddannelse af dommere

Ulf mener, at vi skal gøre dommernes bedømmelse så objektiv som overhovedet muligt. At gøre bedømmelsen 100 procent objektiv er formentligt umuligt, men han mener at der skal meget mere uddannelse til, for at dommerne har det bedst mulige grundlag for at give en objektiv vurdering. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hestevelfærd

Diskussionen om hestevelfærd er løbende, men Ulf har et klart mål om, at være mere proaktiv omkring hestevelfærd. Han mener at man trygt skal kunne forklare, at alt der foregår med heste i dressursporten, er helt okay, og uden mishandling af dyr. Diskussionen bliver ofte følelsesladet, da vi taler om et dyrs velfærd, men Ulf mener ikke beslutninger skal tages på følelser, men i stedet videnskab understøttet af beviser. Derudover ønsker han at der skal være samme kriterier på tværs af discipliner, eksempelvis hvad der angår blod under konkurrencer.

Popularitet

Ulf erkender i brevet, at dressursporten ikke er populær hos alle. Selvom der er sket mange tiltag igennem de senere år, mener han at der kan gøres mere. Da kommentatorer på TV har vist sig at være en stor succes, mener han at der bør arbejdes i ting som headset eller andet, hvor folk under en dressurkonkurrence kan følge med, ledsaget af kommentarer fra professionelle ryttere. Dette er bare en ide, men han mener der må tænkes vidt og bredt, og ikke kun i forkortelse af tests, hvilket han tlføjer at have hørt, ikke er en succes blandt rytterne. 

Læs hele Ulfs 'Letter of Candidacy' her

// Dansk Ride Forbund

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen