Rikke Laumann i spidsen ved EM

03-08-2013 08:39

Danske Rikke Laumann leverede en flot og sikker præstation i fredagens frie program, og de forsvarede dermed førstepladsen foran italienske Anna Cavallaro og britiske Joanne Eccles

De danske voltigører fortsætter med at levere rigtig gode præstationer ved EM i Ebreichsdorf, Østrig. Rikke, Lasse Kristensen og Ghost Alfarvad Z vandt dagens frie program, og kombineret med førstepladsen i det obligatoriske program i onsdags, er de blandt medaljefavoritterne i weekendens to finalerunder. De flotte resultater fra de to første runder kan blive rigtig vigtige, da scoren fra de indledende runder tages med ind i finalerunderne.

Danmark er repræsenteret af endnu en enkeltvoltigør i weekendens spændende finaler, idet Kristina Jensen/Lasse Kristensen/Ghost Alfarvad Z avancerede to pladser til en samlet 12. plads efter et rigtig fint og elegant frit program.

Danmarks tredje deltager i den individuelle klasse, Sheena Bendixen/Lasse Kristensen/Fruerholms Cato, havde desværre et kiks i starten af deres program, hvor Cato reagerede på larm fra tilskuerpladserne midt i en af Sheenas sværeste øvelser. Sheena kom stærkt tilbage, og hendes point for selve programmet ville have været nok til en klar finaleplads, men desværre medførte det obligatoriske fradrag på 1,0 point fra totalscoren, at hun sluttede på en 17. plads lige udenfor top 15. På trods af Catos reaktion i starten af programmet, opnåede han alligevel at blive klassens tredjebedste hest kun overgået af staldkammeraten Ghost og en tysk hest. Sheena er kun i sit andet år som senior, og hende og Cato har ved dette mesterskab vist, at de med lidt mere rutine bliver en hård konkurrent til topplaceringerne.

I dag skal Rikke og Kristina på banen med deres tekniske program, som er et frit program, hvor 5 specifikke svære øvelser designet til at teste styrke, smidighed, koordination, springkraft og balance SKAL indgå. Deres klasse starter kl. 11:45.

Torsdag var vores danske seniorhold - Møllebakkens Rideklub med Lise-Lotte Bjarndahl som longefører på hesten Fabiano - på banen med deres obligatoriske program. Konkurrencen i seniorklassen er næsten ubegribelig hård i år, og på trods af et solidt program med meget få fejl er pigerne på en foreløbig 7. plads. Klassen føres af de regerende tyske mestre med sidste års verdensmestre fra Schweiz på andenpladsen, og værtslandet Østrig på tredjepladsen. Seniorholdene skal på banen med deres frie programmer i dag og igen i finalerunden søndag. Møllebakken viste ved det store stævne i Aachen i juni, at deres James Bond-inspirerede frie program både er teknisk og kunstnerisk stærkt, så det bliver spændende at følge dem i deres favoritdisciplin. Deres klasse starter kl. 17:45.

Kilde: Pressemeddelelse

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen