Roffe sejrede i Falsterbo

10-07-2016 16:38

Britt Carlsen

Det svenske hjemmepublikum levede i høj grad op til deres fuldt berettigede ry som, om ikke verdens bedste publikum, så tæt på, og det skyldes især, at Rolf-Göran Bengtsson red karriens anden Grand Prix sejr i hus netop i Falsterbo

12 ryttere var fejlfrie i Longines Falsterbo Grand Prix og blandt dem desværre ikke Linnea Ericsson-Carey/Quidam's Flower som var fejlfri til vandet, og den tredjesidste forhindring på banen - med 8 fejl kom de ikke ind i anden runde af Grand Prix klassen, den blev udelukkende for de fejlfrie ryttere.

Det var en velfornøjet Rolf-Göran Bengtsson som mødte pressen efter sejren i Longines Grand Prix hvor han samtidig, igen fik overrakt det flotte Longines ur fra den danske direktør for Longines Casper Gebeke.

Rolf-Göran talte at det var Clarimo Asks største sejr til dato, og at hingsten har meget kapacitet og et dynamisk afsæt, som det var tydeligt i klassen. Rolf fortsatte med et smil: - Men nogle gange glemmer han, han har fire ben og ikke to eller tre, han skal have med, Banen i dag fandt han var stor, men fair, og så blev tiden en faktor, noget flere ryttere måtte sande da hele fem ryttere fik en fejl for tidsoverskridelse og blandt dem den dobbelte OL sølvvinder fra Holland Gerco Schröder og Glock's London NOP. 
Selvom der er kommet en del vand over Falsterbo de seneste dage, så roste Rolf bunden, som var helt fari og gav alle ryttere de samme betingelser. Der blev sandelig heller ikke taget hensyn til at det var på græs, da der blev redet omspringning i et opskruet tempo. 

Det blev brasilianske Edurado Menezes kom kom ind på andenpladsen med Quintol en 11 år vallak efter Quintender, han bekræftede indtrykket her fra Falsterbo, brasilianerne er klar til OL på hjemmebanen i Rio. Irske Darragh Kenny fulgte på tredjepladsen og herefter den regerende verdens- og europamester Jeroen Dubbeldam og SFN Zenith NOP.

Nogle havde regnet lidt på, hvor meget Rolf-Göran havde vundet i de 10 dages konkurrencer i Falsterbo 1,7 mio. svkr. som han tørt konstaterede, så kommer der sandelig også mange regninger ind i postkassen, så præmiepengene var meget velkomne. 

Se resultatet her 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen