Rothenberger ramt af tragedie

02-08-2017 09:35

Et kraftigt tordenvejr endte tragisk for familien Rothenberger, der nu har taget den svære beslutning og sagt farvel til deres Grand Prix-hest Favourit, som under uvejret havde pådraget sig et brud på bækkenet

Copyright Ridehesten.com
Sönke Rothenberger og Favourit
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sanneke og Sönke Rothenbergers Grand Prix hest Favourit har netop blev aflivet efter en tragisk ulykke i stalden.
Mens Sonke Rothenberger var til stævne i Aachen sidste uge, ramte et kraftigt tordenvejr Rothenbergers hjem Gestut Erlenhof i Bad Homburg. Et lyn ramte et træ nær laden og larmen skræmte hestene i stalden, især Favourit, der aldrig har været glad for tordenvejr. Næste morgen fandt man den 18-årige vallak stående i boksen ude af stand til at bevæge sig. Tre dyrlæge undersøgte og behandlede hesten, alle med forskellige diagnoser. Først mistænkte man en blodprop, dernæst fik han diagnosen lumbago, men til sidst opdagede man, at Favourit havde et brud på bækkenet.

Den stadig muntre og sultne Favourit blev først behandlet med medicin, akupunktur, magnetiske tæpper og ordineret tre måneders boksro. Men mandag aften begyndte Favourit at svede kraftigt, og det blev besluttet at give ham fred.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Favo er blevet taget fra os på en uretfærdig måde, der er vanskelig at forstå og håndtere, skriver Rothenberger-familien på deres hjemmeside

Favourit blev solgt til familien Rothenberger som 13-årig, hvor han fungerede som læremester for Sanneke Rothenberg. I 2014 overtog Sönke Rothenberger tøjlerne på den særdeles talentfulde vallak, og de konkurrede sidst i Wiesbaden i juni måned i år, hvor de vandt både Grand Prix og Grand Prix Special.

/dressurstall-rothenberger.de/

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen