Ryttere samles i ét forbund

01-04-2017 08:58

Britt Carlsen

Dansk Ride Forbund og Danmarks Cykle Union har besluttet at samle forbundene under samme generalsekretær – på baggrund af de mange lighedspunkter forbundene imellem og for at udnytte viden og ressourcer

Copyright Ridehesten.com
Det helt utrolige er sket, Dansk Ride Forbund og Danmarks Cykle Union er slået sammen under samme generalsekretær Jens-Erik Majlund (i midten) th. ses DRFs formand Ulf Helgstrand og bestyrelsesformand i cykleunionen Henrik Jess Jensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da Dansk Ride Forbund ved årets start meddelte at generalsekretær Jens–Erik Majlund ville fratræde sin stilling for at varetage stillingen som administrations– og elitechef i Danmarks Cykle Union blev det ikke fortalt, at der bag kulissen blev arbejdet målrettet på at samle de to forbund i et.

Det er ikke alene navnet på udøveren (rytter), de to forbund har til fælles. Begge forbund har stort fokus på dopingproblematikken, og her har det lykkes for rideforbundet, at sikre en ren sport herhjemme. Og det er bl.a. de erfaringer og løsninger,  rideforbundet er lykkes med i kampen mod doping, som cykleunionen skal efterligne i fremtiden.

Danmarks Cykel Union har store, administrative udfordringer, og det samme har været tilfældet for rideforbundet, der under formand Ulf Helgstrand har moderniseret forbundet og skabt en klar vision og mission samt fået skabt et velfungerende sekretariat under en kompetent daglig ledelse. Ved at samle administrationen under et, vil der også være en økonomisk gevinst for forbundene.

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

De to forbund kan i høj grad få glæde af hinandens kompetencer, hvor ridesporten nærmest er usynlig i mediebilledet, står cykelunionen stærkt med tv-transmissioner og god bevågenhed fra sportspressen. De erfaringer og kontakter, som cykelunionen har skabt, vil rideforbundet kunne få glæde af.

Der er også tanker om fælles arrangementer, hvor man kunne mikse militarysporten med BMX og mikse cykelcross med TREC – tankerne er mange, og der er ingen tvivl om, at de to forbund vil kunne drage fordel af denne sammenlægning til glæde også for sportsudøverne. 

Man kan læse meget mere om denne spændende udvikling i magasinet Ridehestens majnummer. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen