Rytterstue udbrændt i Kjellerup

06-06-2014 08:07

Kjellerup og Omegns Rideklub har mistet deres rytterstue i en voldsom brand. Niels og Anja Hegstrup, der ejer stedet, samt en hjælper blev kørt til hospitalet til check for røgforgiftning. De var ved midnatstid i aftes hjemme igen og har det efter omstændighederne godt. Vi er alle rystet – men glade for der kun skete materielle skader, lyder det fra klubbens formand

- Torsdag aften udbrød der ildebrand på Kjellerup og Omegns rideskole. Hele vores rytterstue er brændt ned og nu helt ubrugelig fortæller klubbens formand Irini P. Veiler. Heldigvis var elevponyer og heste på døgnfold og derved var der kun 5 heste i stalden. Ingen mennesker eller dyr er kommet til skade.
Niels og Anja Hegstrup, der ejer stedet, samt en hjælper blev kørt til hospitalet til check for røgforgiftning. De er her ved midnatstid hjemme igen og har det efter omstændighederne godt.

- Vi er alle rystet – men glade for der kun skete materielle skader, fortæller formanden der har en bøn om hjælp til alle: På torsdag skal vi afholde vores Ring og Rid stævne. Det er en slags trænings-springstævne for alle ryttere og alle er velkomne. Da hele vores cafeteria/rytterstue er brændt ned har vi ikke rigtigt noget at sælge ud af. Vi fik reddet de fleste af vores frostvarer ud (pølser og pølsebrød, pomfritter og kanelsnegle), men alt andet er væk. Vi tænker stadig at gennemføre vores Ring og Rid springstævne og håber på en masse besøgende og en masse tilmeldinger på trods af sod-lugten. Vi har virkelig brug for støtten fra nær og fjern. Skulle der være nogen, der kan og vil donere ting (borde og stole, kopper og tallerkener og bestik) og madvarer, slik, sodavand, paptallerkener, pølsebakker, papkrus, plastbestik, servietter, kaffe, kakao, kaffemaskine, elkoger, toaster, micro-ovn m.m. vil vi tage i mod det med glæde og smil dybt i vores hjerter.
 
Vi skal også til at afholde vores årlige Mini-ridelejr for vores yngste ryttere om en uge…  i weekenden 14.-15. juni 2014. Vi plejer at indlogere os i rytterstuen, da det er tryggest for de mindre børn (de er i alderen 4-10 år) og vi plejer at bruge vores køkken til madlavningen.
Dette kan ikke lade sig gøre nu og vi skal til – hurtigt  - at finde en alternativ løsning for dette. Vi har 17 børn, der glæder sig rigtigt meget (nogle skal på ridelejr for første gang) – og vi vil så nødig skuffe dem. Der udover har vi 7 hjælpere, 2 undervisere og nogle forældre, der gerne vil hjælpe til – så i alt ca 30 personer til overnatning og bespisning.
Vi plejer om aftenen at hygge med historie-oplæsning (om heste selvfølgelig) og video film…. det hele er væk nu. Så skulle der være nogen, der har nogle hestebøger, dvd’er eller videoer, dvd- eller videomaskine og et tv i overskud, kender jeg i hvert fald 17 børn, der også ville sætte STOR pris på dette.
Vi har bla. brug for et sted at sove denne ene nat. Hvis der var nogen i nabolaget, der kunne låne os campingvogne, skurvogne, partytelt – til bespisning o.lign – kunne det være en kæmpe hjælp. Og kan man låne noget til at lave mad i… Vi vil sætte stor pris på al den hjælp, vi kan få i den svære tid, vi går i møde.
 
Vores store ridelejr starter også snart. 29/6 – 3/7 2014. Her plejer vi at sove i telte m.m., men vi plejer at bruge rytterstuen til madlavning, spisning og hygge. Også her kan vi bruge al den hjælp folk kan og vil tilbyde. Vi har her ca. 25 til overnatning og bespisning – og selvom de tilmeldte er ældre end på vores mini-ridelejr, vil vi heller ikke skuffe dem. Mange af dem har set frem til denne ridelejr siden sidste sommer.
 
Jeg håber, min appel når ud til mange. Forældre, bedsteforældre, virksomheder eller blot mennesker med hjertet det rette sted. Jeg håber, at mange vil hjælpe os til at give børnene gode oplevelser til vores stævne og vores ridelejre. Jeg håber, at mange vil vise vores børn og unge, at vi hjælper hinanden, når vi har brug for det. Det er noget de vil og kan tage med sig i livet. 
 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen