Så er ECCO Cup-finalen i gang!

30-11-2019 19:11

Camilla Tiefensee Schrøder

Der blev lagt ud med et højt niveau, da første del af ECCO Cup-finalen for pony-, junior-, ung- og U25-dressurryttere løb af stablen på Blue Hors i dag

Copyright Ridehesten.com
Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver fører ECCO Cup-finalen for U25 efter lørdagens første runde. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dagens sidste klasse er netop afsluttet ved weekendens dressurlandsstævne på Blue Hors, hvor der i dag blev taget hul på den spændende ECCO Cup-finale.

Sikker føring til Josefine Hoffmann i U25
U25-klassen blev vundet af Josefine Hoffmann på Hønnerups Driver e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro. Den 22-årige DM-sølvvinder opnåede i dag 72.132 procent og har dermed taget en sikker føring i sin klasse, hvor Line Miller Danielsen ligger på en foreløbig andenplads med 67.752 procent på Dakapo e. Danone I/Dobrock (opdr. Maren Thomsen).

Oprykker fører ungrytterklassen
18-årige Sara Aagaard Hyrm, som i sommers vandt bronze ved DM for juniorer, er nu godt på vej ind i ungrytternes rækker. Hun vandt i dag ungrytterklassen med 71.886 procent på Skovborgs Romadinov e. Blue Hors Romanov/Mago Xx (opdr. Esben Klinkby).

Det er ganske tæt i toppen af ungrytterklassen, så det bliver en spændende afgørelse i morgen. DM-bronzevinderen Sophia Ludvigsen ligger på en foreløbig andenplads efter sit ridt i dag til 71.535 procent på Safari Klintgaard e. Sunny-Boy/Blue Hors Don Schufro (opdr. Ulla Klokker Andersen og Rikke Munk). Og på tredjepladsen kom Sara Van Deurs Petersen med 70.088 procent på Katholm's Ronaldo e. Blue Hors Don Romantic/Rambo (opdr. Birgit Rathmann og Dennis Kjær).

Copyright Ridehesten.com
Alexander Yde Helgstrand og Grevens Sa'Va' deler førstepladsen i juniorfinalen med Maria Mejlgaard Jensen og Antango du Feuillard. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Delt førsteplads i juniorklassen
Ligesom i ungrytterklassen er det var oprykker, der indtog førstepladsen i første del af juniorernes ECCO Cup-finale. Alexander Yde Helgstrand, som i år har redet sit sidste ponyår, vandt i dag juniorklassen med 75.044 procent på Grevens Sa'Va' e. Blue Hors Soprano/Blue Hors Romancier (opdr. Svend Skov Poulsen og Dorit Greve), som han i øvrigt også vandt junior-DM med i år. Han fik dog ikke førstepladsen for sig selv. Maria Mejlgaard Jensen opnåede præcis samme score på Antango du Feuillard e. Ampére/Jazz, og dermed er der lagt op til en spændende runde i morgen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På en foreløbig tredjeplads i juniorklassen ligger Cecilie Hedegaard på Silhuet e. Blue Hors Don Olymbrio/Gribaldi (opdr. Niels Linnet og Joan Mathiesen) med 71.403 %.

Tæt løb blandt ponyrytterne
Også i kat. 1 var afgørelsen i dag ganske tæt, og det er årets DM guld- og sølvvindere (og EM-landsholdsryttere), der ligger i toppen. Nathalie Thomassen og Lykkehøjs Dream of Dornik har lagt sig i spidsen med 73.293%, men de er tæt forfulgt af Liva Addy Guldager Nielsen og D'Artagnan, som opnåede 73.211 %. På en foreløbig tredjeplads ligger Nadja Junker Larsen og Bossa Nova Bitsch med 71.179 %

Johanne Kofod Jensen og Aurora A, som vandt fredagens PRT for kat. 2, har indtaget førstepladsen i ECCO Cup-finalen for kat. 2 med et ridt bedømt til 69.553 procent. På en foreløbig andenplads med 68.618 procent kommer  Sofie Gandrup og Brune Mars, mens Olivia Bille Jensen og Pegasus ligger nummer tre.

I morgen afvikles anden del af finalen i kür. Ridehesten vil være til stede med en fotograf under søndagens klasser på Blue Hors.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev