Sådan gik det ved WEG i Kentucky

22-08-2014 09:32

Spaniens Maria Mercedes Alvarez Ponton og pragtfulde Nobby sejrede ved VM i distance i Kentucky i 2010, det var dengang parrets tredje titel i træk – De Forenede Arabiske Emirater vandt holdkonkurrencen

Maria Mercedes Alvarez Ponton galoperede mod målstregen med armen løftet til sejr på hendes pragtfulde brune vallak Nobby, der helt ubesværet og villigt galoperede under spanieren selv efter 160 krævende kilometer.

Et minut senere galoperede Hans Højhed Sheik Mohammed Bin Rashid Al Maktoum fra De Forenede Arabiske Emirater over målstregen på Ciel Oriental tæt forfulgt af sin søn sheik Hamdan Bin Al Maktoum og SAS Alexis. Det var derfor ikke en overraskelse at holdet fra de arabiske emirater tog guldet i holdkonkurrencen, hvor far og søn blev suppleret af sheik Majid Bin Mohammed Al Maktoum og sheik Rashid Dalmook Al Maktoum, mens Frankrig vandt sølv og Tyskland bronze.

Maria Mercedes Alvarez Ponton fødte en datter, Maria, kun syv uger forud for VM-konkurrencen. Alligevel havde hun styrke og udholdenhed til at vinde guldmedaljen i et særdeles stærkt felt af sejrsvante ryttere. Maria og Nobby skrev sig ind i historiebøgerne, da de galoperede først over målstregen, for det par vandt VM i 2008, EM i 2009 og altså dengang også VM i 2010, og det hattrick er der ikke nogen der tidligere har kunnet matche. Det var bl.a. Nobbys helt ekstraordinær hurtige restitution, der var medvirkende til at give parret en fordel. Hvor Nobby i alt brugte 16,17 minutter på at restituere sig, så brugte sølvvinderen 43,43 minutter til sammenligning.

Ved WEG i Normandiet har Danmark en deltager, det er Johanne Hvid på Flini ox opdr. Marianne Tengstedt. Den 160 km lange rute ligger naturskønt placeret ved kysten Mont Saint Michel. Se mere her

 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen