Samling for Drenge i Ridesporten hos Vejle Rideklub

28-01-2022 19:14

Annika Knudsen Lorentsen

62 drenge mødes i denne weekend hos Vejle Rideklub, hvor en række forældre har taget initiativ til at samle drenge, som rider fra hele landet, til en weekend med undervisning i både springning og dressur, socialt samvær og andre interessante indslag

Copyright Ridehesten.com
Fuld gang i banebygningen, så banen er klar til i morgen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

En flok af forældre er gået sammen om at samle hele 62 drenge til en weekend hos Vejle Rideklub, hvor der er undervisning og andre spændende ting på programmet. 

– Vi har sat os for, at der skal være noget for drenge i ridesporten, og derfor er det lykkedes nogle forældre at stable dette arrangement på benene, fortæller Lærke Eifler, som sammen med sin mand Morten Eifler er med til at weekendens drenge-samling sammen med en række andre forældre. 

Rytterne, som er i en alder fra 5-21 år, får i weekenden undervisning af to professionelle undervisere, alt efter hvilken disciplin de rider. Springningen bliver varetaget af Jimmy T. Sørensen, mens Daniel Bachmann Andersen vil undervise i dressur. 

Foruden undervisning til hest, vil drengene i løbet af weekenden få masser af socialt samvær med andre drenge i sporten, ligesom der vil være forskellige indslag. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Kaae, Miki Haahr og Laurids Haabendal er nogle af de drenge, der er aktive i ridesporten. Foto: Privat

– Vi får en coach på besøg i morgen, mens Pavo kommer og holder oplæg søndag. Der er desuden en masse sponsorer, der har givet en masse flotte ting til goodiebag og sådan. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hele arrangementet foregår hos Vejle Rideklub, hvor drengene overnatter i klubbens rytterstue. 

Forening skal stiftes
Det er ikke et engangsforetagende, for planen er, at der skal stiftes en forening ved navn Drenge i Ridesporten, og den stiftende generalforsamling foregår på søndag kl. 9 i forbindelse med arrangementet. 

Arrangørerne bag denne weekend er Linda Haahr og Nina Kaae, og ligesom Morten Eifler, er det planen, at de stiller op til bestyrelsen på søndag. En bestyrelse som forhåbentligt skal dannes med syv personer.

– Alting er ikke helt fastlagt, for det er som sagt en stiftende generalforsamling, men det er helt klart meningen, at vi fremover vil lave flere tiltag for drengene i ridesporten, slutter Lærke.

Der er desuden en Facebook-side ved navn Drenge i Ridesporten, hvor man kan følge med i projektet.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen