Schou 5'er i Derby-kvalifikation

14-07-2023 12:49

Annika Knudsen Lorentsen

Andreas Schou har netop redet sig til femtepladsen i Derby-kvalifikationen ved Falsterbo Horse Show, og i et interview fortæller han, at Granate virker klar på de anderledes forhindringer, som møder ekvipagerne i morgendagens derby

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou tog femtepladsen i dagens derby-kvalifikation. Foto: Ridehesten.com/Camilla Mørch

Der er fuld gang i de 5-stjernede springklasser ved Falsterbo Horse Show 2023, og her ved middagstid, var der Derby-kvalifikation på programmet, hvor to danske ryttere var til start. 

Den første af dem i aktion fra Andreas Schou med den velspringende hoppe Granate e. Baltic VDL/ Indoctro, og sammen kom de hurtigt og fejlfrit igennem dagens bane, der gav en forsmag på morgendagens derbyforhindringer, som uden tvivl bliver krævende for de deltagende ekvipager.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Granate. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Andreas og Granate sluttede på en flot femteplads i dagens klasse, og Andreas fortæller, at Granate virker veloplagt:

– Granate føltes superfint i dag, der var et par enkelte små derbyforhindringer med i dag, som hun bare var helt cool på, så jeg har en super fornemmelse, fortæller han. I videoen nederst kan man høre om Andreas' planer for derby-klassen, såvel som resten af stævnet med de øvrige heste, som han har med ved stævnet her i Sverige.

Copyright Ridehesten.com
Lars N. Pedersen med Eliott Max Droeshout Z. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Den anden danske rytter til start i derby-kvalifikationsklassen, var Lars N. Pedersen, som allerede har opnået flere placeringer til stævnet. I dagens derby-kvalifikation red han fejlfrit på forhindringerne, men med én tidsfejl i sadlen på Eliott Max Droeshout Z e. Emerald/ Chin Chin. 

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat med Easy Star de Talma. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Klassen blev vundet af schweiziske Steve Guerdat med Quick Star/ Opium de Talma, som kom i mål godt to sekunder hurtigere end Andreas. Andenpladsen gik til endnu en schweizisk rytter. Her var det Martin Fuchs med Viper Z e. Vigo d'Arsouilles/ Grannus, mens polske Przemyslaw Konopacki med Vasco e. van Helsing/ Le Primeur tog tredjepladsen. 

Resultat fra klassen. 

Start- og resultatlister fra stævnet. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen