Schou og Pedersen i finalen

23-08-2013 19:37

Andreas Schou var blot seks hundrededele fra at kvalificere sig direkte til den individuelle springfinale ved P.S.I. FEI European Jumping Championships, men i dag rykkede han op blandt de 25 finalister, da der var frafald og følger således Søren Pedersen ind i den individuelle finale

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Vivaldi under dagens vet check forud for den individuelle finale i morgen.

- Det er fedt med to danskere i den individuelle finale, især også fordi, der er så mange tilskuerer og så meget tv fra EM i Herning, indleder Andreas Schou, som er særdeles godt tilfreds med at få muligheden for at ride med i det, der ser ud til at blive en nervepirrende finale på søndag. Søren Pedersen og Tailormade Esperanza de Rebel red sig direkte i finalen på en 21. plads, mens Andreas Schou sluttede på 27. pladsen - 25 har adgang til finalen.

Her til aften har der været veterinær besigtigelse af springhestene forud for morgendagens finale, og selvom alle fremstillede gik gennem vet.tjek, var der flere heste, som rytterne havde valgt at lade blive i stalden. Det betyder, at der er blevet plads til Andreas Schou i den individuelle finale. 

- Hvis vi ser på udviklingen de senere år, så går det den rigtige vej, vurderer Andreas Schou. Han var selv deltager ved EM i Windsor og i Madrid, og til sammenligning har de danske resultater her i Herning været væsentligt bedre. - Vi tabte det hele i tidsspringningen den første dag, for vi har redet flere flotte runder med 0 og 4 fejl. Det er som det bliver sagt: Man kan ikke vinde holdkonkurrencen i tidsspringningen, men man kan tabe den. 
- Hele holdet har lagt en god plan i år, og Lars (landstræner red.) har været god til at tillade og give os plads til at lave en individuel planlægning sammen med ham. Det har fungeret perfekt. For Vivaldi K var DM den første rigtig store opgave for ham, men han er vokset med opgaverne i sommer ved stævnerne i København, London, Monaco og Falsterbo.

- Stævnepladsen er imponerende og overalt er der flot med skilte, flag og storskærme, og så er der rent og pænt, det er simpelthen storslået her i Herning, slutter Andreas Schou.

Landstræner Lars Pedersen er naturligvis særdeles godt tilfreds med at få halvdelen af det danske hold ind i den individuelle finale, og den kan man følge på DR1, der sender finalen live fra kl. 13.15.

EM i Herning 2013

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen