Schou på vej mod individuel OL-plads

09-09-2023 15:25

Annika Knudsen Lorentsen

I næste uge drager Andreas Schou til Longines Global Champions Tour i Rom, mens der venter flere store stævner forude. Den danske toprytter, er placeret øverst på den individuelle OL-rangliste, og alt peger på, at han vil sikre en individuel plads ved OL i Paris til Danmark

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efteråret er begyndt, men de store internationale stævner fortsætter, og det gør de blandt andet med to Longines Global Champions Tour-stævner i henholdsvis Rom, Italien og Riyadh, Saudi Arabien.

Begge de 5-stjernede stævner er en del af danske Andreas Schous travle stævnekalender, ligesom han fortæller, at han også har planlagt at ride ved det afsluttende Global Champions Tour-stævne Prague Playoffs der afholdes til november, samt World Cup-kvalifikationsstævnet i Oslo, Norge, som afholdes i oktober. 

I løbet af 2023 har Andreas Schou deltaget ved en lang række 5-stjernede stævner, som tæller lokationer som Cannes, Falsterbo, Monte Carlo, Paris, London og Stockholm. Det er blevet til intet mindre end 14 5-stjernede stævner, en World Cup-finale i Omaha og EM i Milano i 2023 indtil videre, og forude venter som nævnt flere store konkurrencer. 

Copyright Ridehesten.com

Ved de mange stævner, har Andreas opnået en lang række flotte resultater, og er blandt andet blev placeret i flere 5-stjernede Grand Prix-klasser, og blevet nummer fem ved World Cup-finalen i Omaha. De flotte resultater betyder, at Andreas er placeret øverst på OL-ranglisten for gruppe A, som er den gruppe Danmark tilhører, når det gælder kvalifikationen til en individuel plads ved OL i Paris.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev desværre ikke til en holdkvalifikation til Danmark ved det netop overståede EM i Milano, men det betyder langt fra, at håbet om dansk deltagelse ved OL i springning 2024 er ude. Med 699 point på OL-ranglisten, har Andreas Schou næsten dobbelt så mange point som den næstebedste, og der er en plads til de to lande, der har ryttere placeret bedst på listen. 

Selvom det er Andreas, der med al sandsynlighed vil sikre en OL-billet til Danmark, når ranglisten afsluttes ved udgangen af i år, er det Danmark pladsen tilfalder. Det betyder, at landstræneren skal udtage hvilken dansk rytter der skal ride i Paris. Ved OL i Tokyo i 2021 var det Andreas Schou der var til start med sin tophest Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus), som siden legene i 2021, har tilføjet yderligere tre internationale mesterskaber til CV'et. 

På OL-ranglisten er det en norsk rytter, der er placeret på den næstbedste placering, mens de danske ryttere Mathias Nørheden Johansen og Lars Bak Andersen ligeledes er placeret højt på listen.

Se OL-ranglisten for gruppe A.

Læs om reglerne for OL-kvalifikation.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen