Schou tæt på World Cup-finale

07-02-2023 09:52

Annika Knudsen Lorentsen

Med kun én World Cup-kvalifikation tilbage i den vesteuropæiske liga, nærmer en finalekvalifikation sig for Andreas Schou. Han er i skrivende stund placeret blandt det antal ryttere, der opnår kvalifikation, men meget kan ske ved kvalifikationen i Göteborg, hvor Andreas skal forsøge at sikre den endelige finalekvalifikation

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux ved VM 2022. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Spændingen stiger i den vesteuropæiske liga af World Cup sæsonen 2022/2023. I alt er 13 kvalifikationer overstået, og nu mangler kun den sidste, som afholdes i Göteborg, Sverige fra den 23.-26. februar. Det er den sidste chance rytterne har for at sikre sig point frem mod finalen, som afholdes i Omaha, USA fra den 4.-8. april 2023. 

Danske Andreas Schou har haft en særdeles succesfuld World Cup-sæson hvor han i sadlen på Darc De Lux e. Darco/Contender (opdr. Morten Augustinus) og Independent (swb) e. Diamant de Semilly har sikret sig point ved seks af de otte kvalifikationer, han har deltaget i. Det betyder, at Andreas lige nu har 38 point og er placeret på en 16. plads i den samlede stilling (samme antal point som 15. pladsen, se regler for udregning af placering). 

I alt går de 18. bedste fra den vesteuropæiske liga direkte videre til finalen, og dermed har Andreas lige nu et ben inde i finalen. Intet er dog afgjort, for rytterne er tæt placeret i den samlede stilling og ned til 24. pladsen, er de øvrige ryttere maksimalt otte point efter den danske rytter. 

Copyright Ridehesten.com
Henrik von Eckermann ved VM 2022. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Andreas Schou har selv chancen for at tage flere point i konkurrencen, da det er de syv bedste World Cup-resultater der medregnes i det samlede resultat. Det betyder, at hvis Andreas tager point i Göteborg, hvor han planlægger at komme til start, så har han mulighed for at tillægge yderligere point til sine nuværende 38. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den samlede stilling føres af svenske Henrik von Eckermann, der har haft en forrygende sæson, og samlet point ved hele otte kvalifikationer. Det betyder, at det er de syv bedste af hans resultater der medregnes, og med blandt andet to sejre i bagagen, er han sikkert med i finalen med sammenlagt 102 point. Næst bedst er franske Julien Epaillard, mens tyske Daniel Deusser er placeret som nr. 3.

De allerbedst placerede i den samlede stilling kan føle sig sikre i forhold til at kvalificere sig til finalen, mens det endnu er åbent blandt rytterne placeret på de næste mange placeringer, og derfor bliver kvalifikationen i Göteborg uden tvivl afgørende. Såfremt én eller flere ryttere blandt de 18 kvalificerede vælger ikke at starte finalen, suppleres der op med rytterne placeret fra 19.-27. pladsen. 

Regler for World Cup 2022/2023.

Samlet resultat i den vesteuropæiske liga indtil videre.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen