Sejr til Andersen og Thorning

03-06-2023 14:14

Første afdeling af DM i paradressur har udspillet sig ved Helgstrand Event i dag, hvor de to vindere blev Tobias Thorning Jørgensen og Bianca Andersen

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen vandt med sin sorte hingst. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Årets danmarksmesterskab i paradressur blev i dag åbnet med klassen for grad I, II & III ryttere (præsenteret af Freka Grafisk), der kun udgjorde fire ekvipager, men resultatmæssigt med et meget bredt spænd og en meget solid score af vinderen. Ikke overraskende stak Danmarks internationale toprytter, Tobias Thorning Jørgensen fra Billund Sportsrideklub, af fra resten af feltet.

Det ser ud til, at den 7-årige hingst Blue Hors Zackorado e. Blue Hors Zack/ Florencio I er på vej til at blive Tobias Thorning Jørgensens næste tophest. Ekvipagen har endnu ikke meget stævneerfaring sammen, men ridtet i dag bar præg af harmoni og samspil, hvor hingsten var med sin rytter hele vejen.

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen ser fem til at ride sin nye kür i morgen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det blev til sejr med 75,098% for Tobias og Zackarado, hvis nærmeste konkurrent var Maria Bech Kofoed fra Vallensbæk Rideklub, der red den 8-årige hoppe Nordstrands Galina e. Goldfinger V.D.T./ Blue Hors Don Schufro (opdr. Gitte Nordstrand Larsen) til 66,275%.

Tobias Thorning Jørgensen afslører, at han i morgen skal ride til en kür med sang og med et pirattema i musikken. Hør hans kommentarer til dagens ridt og til sin forholdsvis nye heste:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Klassen for grad VI & V (præsenteret af DK Company) havde til gengæld 14 ekvipager til start, og det blev i toppen af placeringerne et utroligt tæt opgør mellem de to ryttere, Renee Igelski fra Kirstinelund Sportsrideklub og Bianca Andersen fra Midtsjællands Rideklub. Med en difference på 0,2% red sidste rytter, Bianca Andersen, af med sejren.

Renee Igelski red 72,114% på den 14-årige hoppe Beyond Dreams e. Benetton Dream/ Come Back II (opdr. Hanne Grue), mens Bianca Andersen med sin 10-årige vallak Runehøjs Skyline e. Sir Donnerhall II/ Blue Hors Future Cup (opdr. Birgitte Thomsen og Sten Andersen).

Hør Bianca fortælle om sit ridt, sit hest og det sammenhold, hun oplever med sine rytterkollegaer.

Stævnets start- og resultatlister.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald