Sejr til Søren og Canon Ask

11-09-2011 09:21
DV Eliteskue | Her til morgen blev finalen i Dansk Hesteforsikrings Youngster Cup for 6-års springheste afviklet i forbindelse med Dansk Varmblods eliteskue på Vilhelmsborg - klassen blev afgjort i en spændende omspringning med seks ekvipager

13 6-årige springeheste mødtes her til morgen i en særdeles interessant finale, hvor ekvipagerne først belev bedømt af dommerne Bo K. Møller og Johnny Hansen, og herefter mødtes de seks bedste i omspringning på tid. Det blev Bamboocha B e. Björsells Briar redet af Peter Lykke Svendsen som opnåede dagens højeste stilkarakterer, 8,66 heriblandt 9,5 for sin helt imponerende kapacitet. I omspringningen opstod der usikkerhed ind i kombinationen, og det kostede nedslag. Klassen blev vundet af Stutteri Ask's førsterytter Søren Møller Nielsen, der vendte snævert og hurtigt overalt, hvor det var muligt, mens Canon Ask e. Carson Ask svarede ved at springe forsigtigt og fejlfrit i tiden 33,66 sekunder. Andreas Schous avlshingst Arlando Z e. Argentinus springer med imponerende kapacitet, men det betyder også at han bruger noget tid i luften, den tid sparede Andreas ved at vende snævert, men i en meget snæver vending til kombinationen mistede Andreas fremdriften er kort øjeblik og det kostede værdifulde hundrededele. De galoperede over målstregen i tiden 34,78 sekunder, hvilket til slut gav dem tredjepladsen. Vinderen fra kvalifikationen Lars Kragh Iversen og den særdeles velspringende og meget hurtige Elmegaardens Sisi I e. Bøgegårdens Apollo red på banen som sidste rytter. Sisi klarede opgaven fejlfrit i et særdeles højt tempo, men Lars mistede værdifulde hundrededele i et par, lidt store vendinger, og de kom i mål i 34,64 sekunder og dermed ind på andenpladsen.

Husk at følge med på Ridehesten.coms webTV, der løbende vil blive opdateret med nye indslag under eliteskuet. Læs de fulde reportager fra Eliteskuet i næste nummer af magasinet Ridehesten.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen