Sensation til Roskilde Kvadrillen

03-05-2019 12:37

Annika Knudsen Lorentsen

De to Dartmoor ponyer er i år lidt af en sensation i Roskilde Kvadrillen ved Roskilde dyreskue, de to ponyer er nemlig Sjællandspræmiehingste

Copyright Ridehesten.com
Vagant.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Til Roskilde store jubilæumsdyrskue i år, vil man kunne opleve lidt af en sensation. Som en del af Det store Heste Show, kan man hvert år glædes over ”Roskilde Kvadrillen”. Den består af to heste og ponyer af hver race, begyndende med de små Shetlandsponyer og derefter stigende i størrelse, for til sidst at ende ud med de tunge trækracer Jyder, Belgiere og endelig den helt store engelske Shire - alle under rytter.

To Sjællandspræmiehingste

Sensationen i år, består i at de to repræsentanter for Dartmoor Ponyerne, stiller med to avlshingste og ikke nok med det: ”Sjællandspræmiehingste” – altså ”Bedste Hingst” i det pågældende år. Den vel nok mest prestigefyldte hestetitel blandt de danske dyrskuer. En titel som ikke mindst før i tiden, havde stor økonomisk betydning for ejeren, da det var arbejdsheste her var tale om. I dag er det primært ”æren” der som bekendt også ”er det fagreste træ i skoven”, som ejeren får med sig hjem, sammen med en flot præmie. Dog ikke som ved ældre Dyrskuer på Bellahøj, kunne være en fabriksny jumpe (en tohjulet hestevogn) komplet med seletøj.

Copyright Ridehesten.com
Fantast.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ejere er også ryttere

Hvem er de to Dartmoor hingste så? ja der er tale om Skovbrynet’ Fantast DAH 87, Sjællandspræmiehingst 2010, som både er ejet og avlet af formanden for Dansk Dartmoor avl Louise Berg, Asnæs. Hingsten er en skimmel og Fantast er efter hingsten Prins og hoppen Skovbrynets Baronesse/Stegstedgaards Harlem. Den anden Dartmoor hingst er Edals Vagant m/avlsgodk, Sjællandspræmiehingst 2017. Hingsten er sort og efter hingsten Flying Pokemon og Vita af Fæbæk/Marko. Vagant er avlet hos Ann Edal, Harndrup på Fyn og opdrættet og ejet af Sabine Munksgaard, Hørve.

Rytterne, ja det er selvfølgelig de to friske ejere selv.

/Pressemeddelse

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen