Severo's glæde ved ridning var yderst smittende

07-04-2022 14:34

Christine Krogh Frausing
Skribent

Kirstineholm Rideudstyr udlovede en undervisningstime ved Severo Jurado Lopez til en tilfældig, heldig vinder af en konkurrence under Hest & Rytter messen i marts. Vinderen blev Helene Nørgaard, og hun blev heldigvis meget glad for præmien. Severos entusiasme smittede af på både tilskuere, og på Helene, der nu har fået en masse at gå hjem og træne med 

Copyright Ridehesten.com
Helene Holbo Nørgaard og Severo Jurado Lopez. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

På Kirstineholm i Højbjerg, tæt på Århus, hører Kirstineholm Rideklub og Højgård Hesteklinik, Århus, til.

 Severo Jurado Lopez kommer fast én dag om måneden og underviser på Kirstineholm, hvor deltagerne dels er pensionærer fra stedet, og del ryttere som kommer udefra.

I forbindelse med Hest og Rytter i Herning lavede Kirstineholm Rideudstyr en konkurrence, hvor man kunne vinde en ridetime hos Severo. Den heldige vinder af konkurrencen blev Helene Holbo Nørgaard.
Helene er 16 år og dermed faldet for aldersgrænsen for at starte ponystævner. 
Hendes 12 årige New Forest pony, Romeo´s Juvel er derfor sat til salg, men det hindrer jo ikke Helene
i at dygtiggøre sig selv og sin pony. Helene har startet landsstævne klasser på ponyen, og får til dagligt undervisning af berider, Sune Damgaard, som også supporterede Helene både som chauffør og medlevende tilskuer.

Copyright Ridehesten.com
Helene Holbo Nørgaard Romeo's Juvel. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Severo lagde stor vægt på opstilling, grundridning og især koordination af hjælperne, så Helene er fyldt med ting hun skal arbejde videre med, fortæller Hanne Ejlersgaard fra Kirstineholm Rideudstyr.

– Severo underviser sine ryttere, som er på meget forskellige niveauer, med samme entusiasme og energi. Han har en smittende glæde ved ridningen, og får det bedste frem i ekvipagerne, uddyber Hanne.

Nogle ryttere fik at vide, at de med deres hest skulle huske at "keep it simple" til hesten var klar til yderligere indlæring. Andre blev udfordret af at skulle arbejde med de ting, som var lidt svære for dem.

– Severo er fantastisk god til at formidle, og har en stærk teoretisk viden og en mængde løsningsmodeller at tage af. Vi glæder os til at indbyde til et fagligt åbent hus arrangement i forsommeren, hvor Severo igen i år deltager, runder Hanne af.
 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen