Sezuan søger ny rytter

30-11-2017 11:28

Britt Carlsen

Verdens mest vindende unghingst, den tredobbelte UVM-guldvinder Sezuan, står nu uden rytter, da samarbejdet mellem Gestüt Peterhof og Dorotehee Schneider ophører

Copyright Ridehesten.com
Deres veje skilles nu: Sezuan og Dorothee Schneider sammen med hingstens ejere mit Arlette Jasper-Kohl og Professor Edwin Kohl.

– Det falder mig naturligvis ikke let at tage afsked med Sezuan, men jeg er taknemmelig for den tid, jeg har haft sammen med ham, og den tillid, de har vist mig på Peterhof, fortæller OL-rytter Dorothee Schneider. Her ved månedsskiftet udløber den femårige kontrakt, der har bestået mellem Gestüt Peterhof og Dorothee Schneider.

Den tyske landsholdsrytter driver egen forretning fra Gestüt St. Stephan næsten 200 km fra Gestüt Peterhof, som hun kører til fire dage om ugen. 

– Dorothee Schneider har gjort et fremragende arbejde med træningen af hestene på Peterhof. Ikke desto mindre er det klart for os, at den lange vej fra egen stald og vores  betyder mange tabte timer på landevejen, forklarer Arlette Jasper-Kohl og professor Edwin Kohl.
Med den udløbne kontrakt slutter også samarbejdet omkring træningen og stævnestarter på Peterhofs internationale tophingst, den danske varmblodshingst Sezuan e. Blue Hors Zack. Hingsten, der med Dorothee Schneider i sadlen har vundet UVM i Verden ikke mindre end tre gange, og som satte rekord i Verden som 5-års med drømmescoren 9,76.

– Vi skal gennemse de muligheder, vi har, for at finde den helt rette løsning i forhold til Sezuan. Det er nogle overvejelser, vi vil gøre meget omhyggeligt og velovervejet, slutter Arlette Jasper-Kohl og professor Edwin Kohl . 

Kilde: pressemeddelelse Gestüt Peterhof

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen