Shetlænder aflivet som følge af grov vanrøgt

09-08-2018 13:49

Vestjysk Hestevelfærd beretter på deres facebookside om et forfærdeligt besøg hos en hesteejer i Kibæk ved Herning, der første til politianmeldelse og aflivning af den af hestene, der værst medtaget af vanrøgt

Copyright Ridehesten.com
Foto: Vestjysk Hestevelfærd.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er ikke første gang, at Vestjysk Hestevelfærd aflægger besøg hos en mand i Kibæk ved Herning, der tidligere er anmeldt for grov vanrøgt af heste. Repræsentanter fra Vestjysk Hestevelfærd blev mødt af et sørgeligt syn af magre og vanrøgtede ponyer og småheste, der omfattede en drægtig hoppe og flere dyr med ubehandlede, betændte sår, øjenbetændelse og forgroede hove.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Vestjysk Hestevelfærd.

Særligt en ældre shetlændervallak var radmager, svækket og med et betændt sår. Vestjysk Hestevelfærds repræsentanter tilkaldte straks politiet, der var på stedet ti minutter senere og efter et hurtigt kig på situationen rekvirerede embedsdyrlægen med henblik på aflivning af ponyen. Embedsdyrlægen, der i dag vil gennem gå resten af besætningen, har ifølge Vestjysk Hestevelfærds facebookopslag fået pålæg om at aflive den ældre shetlændervallak i dag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vestjysk Hestevelfærd håber på, at hesteejeren endelig får en sigtelse for overtrædelse af dyreværnsloven.

Tidligere vanrøgtssag fra hesteejeren i Kibæk.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Vestjysk Hestevelfærd.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen