Simone Hoppe: Ægte rideglæde udspringer af god kemi mellem hest og rytter

28-05-2018 09:31

Helle Kristensen

For Simone Hoppe handler den gode ridetur ikke om, hvorvidt hun rider på en islænder eller på en varmblodshest. 
Den gode ridetur er ikke defineret af blodlinjer, afstamning eller forben der spjætter op mod mulen. Glæden ved ridning kommer indefra og fra en følelse af at hun og hesten arbejder sammen

Copyright Ridehesten.com
Simone på sin nye hest Hajax... En Lusitano der elsker at arbejde, og helst ikke vil have andre på ryggen end Simone.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Simone var ikke særligt gammel, da hun første gang stiftede bekendtskab, med den mavefornemmelse der ofte dukker op, når ALT bare spiller mellem hest og rytter, og samarbejdet går op i en højere enhed. Bekendtskabet kom til hende via en Lippizaner. En hest der i den grad var med til at forme hende som rytter, og som hun den dag idag ,stadig tuder når hun ser.
En der dannede grundlaget, for den tilgang Simone har til ridning idag.

Simone er faktisk helt grundlæggende et klassisk eksempel på, at med passion følger ofte store bedrifter. 
Hun er ikke uddannet berider. Hendes forældre har aldrig købt en dyr hest til hende, og som underviser er hun grundlæggende ligeglad med om hendes ryttere rider på en lidt for tyk fjordhest eller en dyrt indkøbt lærehest. Hendes eneste fokus er, at kemien mellem hest og rytter skal være god.
Med dette som udgangspunkt har Simone formået at skabe sig et navn inden for træning og salg af heste.

Hun driver sin forretning fra en af de mest kendte adresser i dansk ridesport. Søholt Gods ved Ebeltoft.

Det vigtigste bør altid være glæden ved ridning
Stort set alle heste Simone har ejet, har haft én ting til fælles. De har skulle syntes det var sjovt at ”gå til ridning”. Og lige netop den tilgang, bør være indgangsvinklen til alt ridning, ifølge Simone. Hun vil gerne opfordre til, at vi som ryttere bliver meget bedre til at prioritere kemi mellem hest og rytter, når vi er ude at finde vores næste ridehest. 

Copyright Ridehesten.com
Simone og hendes uundværlige staldpige Maren, på vej ned mod banen på Søholt Gods i afslappet stil med palomino hingsten Heimdals Champ e. Skovens Rafael.

"Som rytter skal du fokusere på at kemien mellem hest og rytter er i orden. Du skal selfølgelig vælge en hest der passer til dit behov, forstået på den måde at du ikke skal vælge en springhest, hvis du gerne vil ride dressur, men jeg syntes det er vigtigt at vi får italesat at mange amatørryttere ikke har brug for en hest hvor forbenene spjætter højt op i luften. De har brug for en hest der kan give dem en god ridetur. Når man føler sig tilpas på en hest, så bliver samarbejdet også derefter. Og min erfaring er, at de ryttere der rider en hest hvor samarbejdet er det primære fokus, de udvikler både deres egne færdigheder men også hestens i langt højere grad, end de ryttere der vælger en hest hvor kapaciteten er i top, men hvor kemien måske ikke er helt så god.

Som rytter skal du ALDRIG være “flov” over at du rider på den ene hest frem for den anden. Det er vigtigt at du vælger den hest der passer til DIG og DIT behov.

"Ridning er et billede af vores sjæl! Og en glad rytter betyder en glad hest! "

Stævneridning bør afspejle din hverdagsridning
Ridning bør helt grundlæggende handle om hverdagsridningen. Og den glæde ridningen giver dig i den daglige træning. Min hverdagsridning er der hvor jeg kan få lov at nørde og gå lidt mere i dybden med de ting jeg laver.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg ELSKER at komme afsted til stævne. Og jeg bliver høj af at få det gode resultat med hjem. Jeg bliver også sur når jeg bliver nummer 7 - På den måde er jeg ikke bedre end alle andre. Men helt grundlæggende elsker jeg stævner, fordi det giver mig mulighed for at optimere på min hverdagsridning. Mulighed for at udvikle mig og forbedre mit samarbejde med hesten. 

Copyright Ridehesten.com
Den fornemmelse man får, når man arbejde med hesten, og det hele bare spiller. Den fornemmelse er stærkt vanedannende!

Rideglæde i alle størrelser, former og farver
Simone Hoppe er et omvandrende skoleeksempel på at rideglæde kan findes i alle heste. Uanset størrelse, race og farve. For det er ikke kun de smukke varmblodsheste der får Simones smil til at brede sig fra det ene øre til det andet. 

For nogle år siden stiftede Simone bekendtskab med islænderverdenen. Og den verden er lige så svær for hende at slippe som varmblodsverden. 

Jeg kommer ALDRIG til at holde op med at ride varmblod. Den fornemmelse du får når hesten danser under dig, den kan ikke beskrives. Men islænderhesten giver mig nogle oplevelser som jeg heller ikke vil undvære - og jeg føler langt hen ad vejen at min ridning bliver forbedret ved at jeg tager det bedste fra begge verdener. 

Det gode sind bør fylde mere i varmblodsavlen
Det faktum at jeg kan læsse 2 islænderhingste ind i en trailer alene, og køre afsted til stævne det syntes jeg er helt vildt fedt. Og det bruger jeg meget i min tilgang til varmblodshestene. Grundlæggende tror jeg, vi som ryttere skal lære at se meget mere bredt på ridningen.

Ligesom de enkelte avlsforbund, skal blive bedre til ikke at konkurrere mod hinanden og pege fingre ad hinanden, men istedet tage ved lære af de ting, som de hver især gør godt. 

Jeg kunne personligt godt tænke mig, at man i DV-avlen fokuserede mere håndterlighed og ridelighed og ikke kun tilgodeså gang og kapacitet. Det ene bør jo ikke udelukke det andet!
Mange af de ryttere, jeg sælger heste til, har brug for en hest der giver dem en god tur. De har brug for en hest, der har lyst til at arbejde og nyder at samarbejde. 

Copyright Ridehesten.com
Simone Hoppe er dybest set ligeglad med, om hesten har det ene eller det andet stempel på forsiden af sit pas. For hende handler det om hestens indstilling til arbejdet. Foto: Camilla Brodam

I varmblodsavlen ser du aldrig hingstene blive håndteret i hverdagen. Det mener jeg er et reelt problem. Det betyder at man i værste fald avler på en hest der laver uhåndterligt afkom. Og det giver hverken hest eller rytter særligt gode forudsætninger for en god ridetur.  
På det punkt kunne varmblodsavlen godt lære noget af islænderavlen. 

Vi skal huske at hovedparten af rytterne der køber heste er amatørryttere, der har hest fordi de elsker at ride.
Hvis deres ridetur starter med en hest der er uhåndterlig, en hest der ser spøgelser alle vegne, eller er sur når den bliver sadlet op, så når rytteren at blive demotiveret inden han/hun overhovedet sætter sig i sadlen. Og så når de ikke til det punkt, hvor det bliver VIRKELIGT sjovt. Dér hvor man får lov at udvikle sig. Og dér hvor man mærker at hesten samarbejder og nyder ridningen. 

Artiklen er første gang blevet udgivet på everhorse.dk

Læs også

Simone Hoppe giver træningstips til islænderrytteren (video)

20-02-2021 09:51, af Annika Knudsen Lorentsen

Med udgangspunkt i træningsskalaen, som Simone Lunding-Hoppe uddanner alle sine heste efter, har Simone nu lavet en række træningsvideoer, som har fokus på brug af træningsskalaen til den Islandske Hest. Den første træningsvideo er lagt op, og her er der fokus på, at hesten skal gå i den rigtige takt

Simone Hoppe og Søren Andersen med nyt firma

03-10-2019 07:27, af Annika Knudsen Lorentsen

De to dygtige ryttere, dressurrytter Simone Lunding Hoppe og berider Søren Andersen, har et stykke tid drevet hver deres forretning, men da de to danner par, er det naturligt at starte et fælles projekt

Hoppe forlader Hoffmann

20-09-2018 15:06, af Britt Carlsen

Simone Hoppe flyttede i foråret 2017 sin forretning til Søholt Gods hos Grethe og Hasse Hoffmann – et valg som både hun og familien på Søholt har været meget glade for, men nu prøver Simone kræfter med et job i Tyskland

Datoer til Dressurens Venner Cup 2016

27-04-2016 11:52, af Tonya Bille Nielsen

I weekenden d. 29. april - 1. maj er Hjørring Rideklub (HJR) vært for årets første kvalifikation af Dressurens Venner Cup

Unghestechampionatet er i gang

14-03-2008 10:10, af Mathilde Miller
Torsdag var første dag i unghestechampionatet. Både i dressur og springning har de førende ekvipager lagt sig rimeligt komfortabelt i spidsen.

Danmark vandt EM-sølv på hjemmebane

18-08-2016 13:59, af Thomas Bach Jensen
Pony|

Det gik i dagens anden afdeling af holdmesterskaberne ved FEI European Championships for Ponies sponsored by Equsana helt som det skulle: Sølvmedalje til det danske hold

Sejr til Kolding Rideklub

29-06-2016 12:58, af Tonya Bille Nielsen

I den netop forgange weekend har der igen været kvalifikation til Dressurens Venner-Cup ved Blåvandshuk Rideklub

Passagens forunderlige verden

19-02-2018 12:14, af Cecilia Lindahl

Passage er en af dressurens smukkeste, men også sværeste øvelser. Men hvorfor er det så svær en øvelse at udføre? Det har en et forskerteam nu et svar på

Dressur i Middelfart

12-06-2011 21:48, af Annette Boe Østergaard
Championatsstævnet i Middelfart sluttede i dag med kvalifikationsklasser i dressur, som også var iagttagelse til UVM i Verden

Tre nye danmarksmestre i ponydressur er fundet (opdateret)

16-08-2020 22:16, af Kristine Bjørg Frank Bojsen

Efter to varme kvalifikationsdage, skulle der i dag findes tre nye danmarksmestre ved Agria DRF-Mesterskaber i ponydressur.  For kategori I og II ponyerne gik finalerne i Kür, mens kategori III-ponyernes gik i LA4

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hattrick til Karen Møller Rohde i dag (video)

15-10-2021 22:20, af Annika Knudsen Lorentsen

Karen Møller Rohde har i dag vundet anden kvalifikation for både 4-, 5- og 6-års, og i den netop overståede 6-års klasse var det i sadlen på den velspringende avlshingst Cassado Ask

Forbilledligt ridelig dressurhoppe tog sejren i 6-års

15-10-2021 15:28, af Thomas Bach Jensen

Sidste indledende dressurklasse ved finalestævnet for Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste var 6-års hestene, hvor der igen blev vist masser af kvalitet, og den meget velgående hoppe RGS Finest Alegra opnåede et 10-tal for ridelighed

Tak for dig, Bjarne – og for de første 50 år (video)

17-10-2021 17:43, af Thomas Bach Jensen

Helt uden Bjarne Nielsens viden var en hyldest for hans 50 års virke som træner sat i værk under dressurfinalerne ved Pavo og Dansk Ride Forbunds Championat for Ungheste på Blue, og det kom helt bag på den meget afholdte træner og højt respekterede dommer

Hold da op! Fuldt fart på fremragende 5-års (video)

16-10-2021 20:51, af Annika Knudsen Lorentsen

Jacob Theodor Schmidt og Bøgegårdens Gladiator lagde stærkt ud i omspringningen i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 5-års heste, og selvom de følgende seks omspringningsekvipager gjorde sit, så lykkedes det ingen at slå den 17-årige sønderjyde af pinden

Dramatisk afslutning for vinderen i 4-års kvalifikation (video)

14-10-2021 17:50, af Annika Knudsen Lorentsen

Karen Møller Rohde red den velspringende 4-årige Fi Fi Ask til sejr i første kvalifikation af Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste med en flot runde, som dog sluttede lidt dramatisk, da Karen måtte en tur i sandet lige efter målstregen

Keller tilfreds med hjemmeavlede Galliana KH (video)

15-10-2021 13:50, af Annika Knudsen Lorentsen

Det gør det lidt ekstra sjovt at ride ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinaler på Blue Hors, når man er til start på et af sine første hjemmeavlede afkom, fortæller Anée Keller, som i går fik fine ord med på vejen fra dommerne efter et fejlfrit ridt på hoppen Galliana KH, som blev belønnet med et 8-tal

U2 TD: Fra følauktion til championatsfinale (video)

16-10-2021 09:04, af Annika Knudsen Lorentsen

Camille Silke Pless købte tilbage i 2017 U2 TD DWB på Dansk Varmblods Elitefølsauktion og i dag kan hun glæde sig over at have præsteret rigtig flot ved finalestævnet i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste. Camille fortæller, at U2 TD vil gøre alt for hende, ligesom hun vil gøre alt for ham og dette makkerpar kan uden tvivl se frem til mange succesfulde resultater fremover

OL bør ændres mener IDRC

16-10-2021 11:28, af Christine Krogh Frausing

Det seneste OL i Tokyo har vakt interesse, og særligt måden at afvikle dressurkonkurrencerne på, mener The International Dressage Riders’ Club bør revurderes

Et 9-tal og en sejr til Bøgegårdens Comann (video)

14-10-2021 19:57, af Annika Knudsen Lorentsen

I Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 5-års springheste har Jacob Thedor Schmidt og Bøgegårdens Comann netop taget sejren i første kvalifikation, efter en flot fejlfri runde

5-års verdensmesteren i front på Blue Hors (VIDEO)

15-10-2021 11:33, af Thomas Bach Jensen

I den indledende klasse for 5-årige dressurheste ved finalerne for Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste på Blue Hors har hingsten Hesselhøj Down Town lagt sig i spidsen efterfulgt af endnu et Hesselhøj Donkey Boy-afkom