Simone Hoppe: Ægte rideglæde udspringer af god kemi mellem hest og rytter

28-05-2018 09:31

Helle Kristensen

For Simone Hoppe handler den gode ridetur ikke om, hvorvidt hun rider på en islænder eller på en varmblodshest. 
Den gode ridetur er ikke defineret af blodlinjer, afstamning eller forben der spjætter op mod mulen. Glæden ved ridning kommer indefra og fra en følelse af at hun og hesten arbejder sammen

Copyright Ridehesten.com
Simone på sin nye hest Hajax... En Lusitano der elsker at arbejde, og helst ikke vil have andre på ryggen end Simone.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Simone var ikke særligt gammel, da hun første gang stiftede bekendtskab, med den mavefornemmelse der ofte dukker op, når ALT bare spiller mellem hest og rytter, og samarbejdet går op i en højere enhed. Bekendtskabet kom til hende via en Lippizaner. En hest der i den grad var med til at forme hende som rytter, og som hun den dag idag ,stadig tuder når hun ser.
En der dannede grundlaget, for den tilgang Simone har til ridning idag.

Simone er faktisk helt grundlæggende et klassisk eksempel på, at med passion følger ofte store bedrifter. 
Hun er ikke uddannet berider. Hendes forældre har aldrig købt en dyr hest til hende, og som underviser er hun grundlæggende ligeglad med om hendes ryttere rider på en lidt for tyk fjordhest eller en dyrt indkøbt lærehest. Hendes eneste fokus er, at kemien mellem hest og rytter skal være god.
Med dette som udgangspunkt har Simone formået at skabe sig et navn inden for træning og salg af heste.

Hun driver sin forretning fra en af de mest kendte adresser i dansk ridesport. Søholt Gods ved Ebeltoft.

Det vigtigste bør altid være glæden ved ridning
Stort set alle heste Simone har ejet, har haft én ting til fælles. De har skulle syntes det var sjovt at ”gå til ridning”. Og lige netop den tilgang, bør være indgangsvinklen til alt ridning, ifølge Simone. Hun vil gerne opfordre til, at vi som ryttere bliver meget bedre til at prioritere kemi mellem hest og rytter, når vi er ude at finde vores næste ridehest. 

Copyright Ridehesten.com
Simone og hendes uundværlige staldpige Maren, på vej ned mod banen på Søholt Gods i afslappet stil med palomino hingsten Heimdals Champ e. Skovens Rafael.

"Som rytter skal du fokusere på at kemien mellem hest og rytter er i orden. Du skal selfølgelig vælge en hest der passer til dit behov, forstået på den måde at du ikke skal vælge en springhest, hvis du gerne vil ride dressur, men jeg syntes det er vigtigt at vi får italesat at mange amatørryttere ikke har brug for en hest hvor forbenene spjætter højt op i luften. De har brug for en hest der kan give dem en god ridetur. Når man føler sig tilpas på en hest, så bliver samarbejdet også derefter. Og min erfaring er, at de ryttere der rider en hest hvor samarbejdet er det primære fokus, de udvikler både deres egne færdigheder men også hestens i langt højere grad, end de ryttere der vælger en hest hvor kapaciteten er i top, men hvor kemien måske ikke er helt så god.

Som rytter skal du ALDRIG være “flov” over at du rider på den ene hest frem for den anden. Det er vigtigt at du vælger den hest der passer til DIG og DIT behov.

"Ridning er et billede af vores sjæl! Og en glad rytter betyder en glad hest! "

Stævneridning bør afspejle din hverdagsridning
Ridning bør helt grundlæggende handle om hverdagsridningen. Og den glæde ridningen giver dig i den daglige træning. Min hverdagsridning er der hvor jeg kan få lov at nørde og gå lidt mere i dybden med de ting jeg laver.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg ELSKER at komme afsted til stævne. Og jeg bliver høj af at få det gode resultat med hjem. Jeg bliver også sur når jeg bliver nummer 7 - På den måde er jeg ikke bedre end alle andre. Men helt grundlæggende elsker jeg stævner, fordi det giver mig mulighed for at optimere på min hverdagsridning. Mulighed for at udvikle mig og forbedre mit samarbejde med hesten. 

Copyright Ridehesten.com
Den fornemmelse man får, når man arbejde med hesten, og det hele bare spiller. Den fornemmelse er stærkt vanedannende!

Rideglæde i alle størrelser, former og farver
Simone Hoppe er et omvandrende skoleeksempel på at rideglæde kan findes i alle heste. Uanset størrelse, race og farve. For det er ikke kun de smukke varmblodsheste der får Simones smil til at brede sig fra det ene øre til det andet. 

For nogle år siden stiftede Simone bekendtskab med islænderverdenen. Og den verden er lige så svær for hende at slippe som varmblodsverden. 

Jeg kommer ALDRIG til at holde op med at ride varmblod. Den fornemmelse du får når hesten danser under dig, den kan ikke beskrives. Men islænderhesten giver mig nogle oplevelser som jeg heller ikke vil undvære - og jeg føler langt hen ad vejen at min ridning bliver forbedret ved at jeg tager det bedste fra begge verdener. 

Det gode sind bør fylde mere i varmblodsavlen
Det faktum at jeg kan læsse 2 islænderhingste ind i en trailer alene, og køre afsted til stævne det syntes jeg er helt vildt fedt. Og det bruger jeg meget i min tilgang til varmblodshestene. Grundlæggende tror jeg, vi som ryttere skal lære at se meget mere bredt på ridningen.

Ligesom de enkelte avlsforbund, skal blive bedre til ikke at konkurrere mod hinanden og pege fingre ad hinanden, men istedet tage ved lære af de ting, som de hver især gør godt. 

Jeg kunne personligt godt tænke mig, at man i DV-avlen fokuserede mere håndterlighed og ridelighed og ikke kun tilgodeså gang og kapacitet. Det ene bør jo ikke udelukke det andet!
Mange af de ryttere, jeg sælger heste til, har brug for en hest der giver dem en god tur. De har brug for en hest, der har lyst til at arbejde og nyder at samarbejde. 

Copyright Ridehesten.com
Simone Hoppe er dybest set ligeglad med, om hesten har det ene eller det andet stempel på forsiden af sit pas. For hende handler det om hestens indstilling til arbejdet. Foto: Camilla Brodam

I varmblodsavlen ser du aldrig hingstene blive håndteret i hverdagen. Det mener jeg er et reelt problem. Det betyder at man i værste fald avler på en hest der laver uhåndterligt afkom. Og det giver hverken hest eller rytter særligt gode forudsætninger for en god ridetur.  
På det punkt kunne varmblodsavlen godt lære noget af islænderavlen. 

Vi skal huske at hovedparten af rytterne der køber heste er amatørryttere, der har hest fordi de elsker at ride.
Hvis deres ridetur starter med en hest der er uhåndterlig, en hest der ser spøgelser alle vegne, eller er sur når den bliver sadlet op, så når rytteren at blive demotiveret inden han/hun overhovedet sætter sig i sadlen. Og så når de ikke til det punkt, hvor det bliver VIRKELIGT sjovt. Dér hvor man får lov at udvikle sig. Og dér hvor man mærker at hesten samarbejder og nyder ridningen. 

Artiklen er første gang blevet udgivet på everhorse.dk

Læs også

Simone Hoppe giver træningstips til islænderrytteren (video)

20-02-2021 09:51, af Annika Knudsen Lorentsen

Med udgangspunkt i træningsskalaen, som Simone Lunding-Hoppe uddanner alle sine heste efter, har Simone nu lavet en række træningsvideoer, som har fokus på brug af træningsskalaen til den Islandske Hest. Den første træningsvideo er lagt op, og her er der fokus på, at hesten skal gå i den rigtige takt

Simone Hoppe og Søren Andersen med nyt firma

03-10-2019 07:27, af Annika Knudsen Lorentsen

De to dygtige ryttere, dressurrytter Simone Lunding Hoppe og berider Søren Andersen, har et stykke tid drevet hver deres forretning, men da de to danner par, er det naturligt at starte et fælles projekt

Hoppe forlader Hoffmann

20-09-2018 15:06, af Britt Carlsen

Simone Hoppe flyttede i foråret 2017 sin forretning til Søholt Gods hos Grethe og Hasse Hoffmann – et valg som både hun og familien på Søholt har været meget glade for, men nu prøver Simone kræfter med et job i Tyskland

Millioner skal sikre World Cup-finalen

07-01-2021 11:35, af Kristine Ulsø Olsen

For at sikre dette års World Cup finaler i dressur og springning, er det Internationale Rideforbund, FEI, nu ind og støttet stævnet med flere millioner

Anne van Olst ikke til start i Olympia

16-12-2008 10:41, af Charlotte Linder
I dag åbner dørene for Olympia - London International Horse Show, og en hel uges stævne med klasser i både spring og dressur. I aften lægges der hårdt ud med World Cup-kvalifikationsklassen i dressur kl. 19.30, hvorefter küren afvikles i morgen kl. 20.10. Anne van Olst skulle have deltaget, men har desværre måtte melde fra pga. sygdom.

Brønderslevrytter til tops i bruttotruppen

06-02-2009 09:02, af Charlotte Linder
Hvert år udpeger Dansk Ride Forbund en bruttotrup af ryttere, der kan repræsentere Danmark til Europamesterskaberne og Nordisk Mesterskab i dressur. I år har landstræneren for Juniorlandsholdet, Jon Dahl Pedersen, bl. a. udpeget Marlene Storkborg, der rider på hesten Lillemarkens Acanthus.

Westfahlerhingsten Dream of Heidelberg II er død

09-11-2019 16:25, af Annika Knudsen Lorentsen

I en alder af 21 år er den kårede westfahlerhingst Dream of Heidelberg II gået bort, en hingst som tidligere har gået international dressur på Grand Prix-niveau

Sille Engermann vil fra junior til Young Rider

03-08-2015 16:11, af Anne-Sofie Schou Munk

B-stævne i Middelfart - Sille Engermann og Darius har allerede stor succes i junior klasserne, men har planer om mere for fremtiden

Nyt reglement for 2009

11-12-2008 14:51, af Grethe Næsby
Disciplinudvalgene har færdiggjort reglementet for 2009. Blandt andet nye metoder i springning samt en ekstra sværhedsgrad i dressur er nyt.

Dagbladene har fået øje på dressurholdet

21-07-2016 10:49, af Thomas Bach Jensen

Tirsdag kunne Dansk Ride Forbund udmelde Dansk Idræts Forbunds udpegelse af det danske OL-hold i dressur, som straks efter fandt vej til de kulørte dagblade

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Heste dør på stribe af herpesvirus til stævne i Spanien (video)

28-02-2021 14:57, af Marie Helene Rigård Rohleder

De danske springryttere ved stævnet i Valencia, Spanien, gennemlever deres livs værste mareridt. Kirsten Rie Truelsen og hendes familie kæmper for deres ni heste efter, at stævnet er blevet ramt af herpesvirus 1. Stævnearrangørerne har ikke taget truslen alvorligt, og der er først i går, at de gav lov til at adskille de raske heste fra de syge (Opdateret med billeder)

Sophie Schwarck: Virussen slog min hest ihjel (video)

02-03-2021 10:27, af Annika Knudsen Lorentsen

Sophie Schwarck Asmussen mistede i søndags en af sine heste under herpesvirusudbruddet på stævnepladsen i Valencia, og hendes to andre heste er også ramt af virussen, og kæmper for deres liv. Sophie beskriver forløbet som forfærdeligt, uvirkeligt og fuldstændig ude af kontrol, og så fortæller hun, at på trods af, at hendes heste alle er vaccineret mod virussen, så lader det til, at de ingen beskyttelse har haft

Familien Truelsen: Vi beder for vores hestes liv

02-03-2021 15:10, af Marie Helene Rigård Rohleder

Kirsten Rie Truelsen og hendes familie kæmper for at redde deres ni heste, som de tog med til springstævne i Valencia, Spanien. Stævnet er ramt af en ekstrem aggressiv variant af herpesvirus 1 og flere heste er døde 

Rikke Andersen om Valencia-tur: Jeg er så lettet!

03-03-2021 12:04, af Annika Knudsen Lorentsen

Rikke Andersen var blandt de danske ryttere til start i Valencia, men sammen med sit team nåede hun at forlade stævnepladsen med sine heste i god behold. Hun fortæller, at hun er lettet, men samtidig chokeret over, at hun potentielt kunne have stået i samme situation, som hendes mange rytterkollegaer, der lige nu kæmper for, at så mange heste som muligt overlever virusudbruddet

Det går fremad i Valencia - også for de danske heste

04-03-2021 17:21, af Kristine Ulsø Olsen

Det begynder så småt at gå fremad for de heste som er fanget i herpesvirusudbruddet på stævnepladsen i Valencia, og det gælder også for familien Truelsen, som nu kun har en hest tilbage der har brug for ekstra pleje

Fire heste rejste fra Valencia til Doha

04-03-2021 09:54, af Kristine Ulsø Olsen

I den kommende weekend er der sæsonpræmiere på Longines Global Champions Tour i Doha, hvor verdens bedste ryttere samles. Fire heste kom fra herpesvirusudbruddet på stævnepladsen i Valencia og til stævnet i Doha, hvor én af dem er testet positiv for den farlige virus

Udendørs stævner er tilladt igen

27-02-2021 09:22, af Marie Helene Rigård Rohleder

Hvis du overholder forsamlingsforbuddet på 25 personer, så er det igen muligt at afholde udendørs stævner og afvikle undervisning udendørs. Læs de nye retningslinjer her 

To positive dopingprøver ved kåringen i Westfalen

04-03-2021 13:14, af Kristine Ulsø Olsen

Forleden kom det frem at reservefløjhingsten Darling’s Dream var blevet testet positiv i dopingprøven ved hingstekåringen i Westfalen, og det viser sig nu at det også er tilfældet for hingsten Ferrari Superfast

FEI aflyser europæiske stævner i marts på grund af virusudbrud

02-03-2021 07:12, af Annika Knudsen Lorentsen

Det internationale forbund har valgt at aflyse stævner i 10 europæiske lande i marts måned, og kun enkelte stævner, som allerede er i gang, får lov at køre videre, hvis ingen nye ryttere kommer til

Maria Schou: Jeg vil gerne arbejde med heste (video)

03-03-2021 13:32, af Annika Knudsen Lorentsen

Maria Barnewitz Schou er 18 år, og rider i år sit første år som ungrytter. I sommers færdiggjorde hun gymnasiet, og hun håber på, at hun i fremtiden kan leve af sin sport, og sine evner som springrytter