Småfejl er tilladt i Drivers debut

07-05-2014 15:36

I weekenden afholder Kolding Rideklub landsstævne i dressur og springning, hvor toppen af dansk ridesport sætter hinanden stævne. Her debuterer landsholdsrytter Anna Kasprzak tophesten Hønnerups Driver

Weekendens landsstævne i Kolding Rideklub gælder dressur såvel som springning. Stævnet er også vært for ECCO Cup for pony-, junior- og ungryttere med 29 kat. II-ekvipager, 45 kat. I-ekvipager, 33 juniorekvipager og 30 ungryttere meldt til start.

I Grand Prix dressur er intet mindre end 18 ekvipager meldt til start og heriblandt Anna Kasprzak, der debuterer den talentfulde 10-årige Hønnerups Driver e. Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Schufro.

- Driver går rigtig godt, og jeg vil prøve at kvalificere mig til DM for U25-ryttere på ham, hvilket jeg som eneste mulighed kan nå at gøre i Kolding. Han er en stor hest, og jeg har givet mig god tid med ham, men nu synes jeg, at tiden er ved at være inde til at prøve at steppe op. Jeg går efter at få en rigtig god oplevelse sammen med ham og vil ride Grand Prix'en som en "træning", så småfejl er helt sikkert tilladt. Jeg glæder mig rigtig meget, men er også meget spændt på, hvordan han vil tage det hele, da det er to år siden, at han har gået et udendørs stævne, betror Anna Kasprzak.

På springbanen går klasserne fra LA1 op til S1, og her er der muligheder for at se mange af de danske avlshingste i fuld aktion. Lørdagen byder på en spændende S-klasse med hidtil 17 tilmeldte ekvipager.

Info

ECCO Cup – for talentudviklingens skyld

Formålet med ECCO Cup er at fremme den danske elite inden for dressursporten, så ekvipagerne kan dygtiggøre sig mod internationalt niveau. ECCO Cup’en strækker sig fra kat. II-ponyer til U25 Grand Prix, hvilket skal sikre en rød tråd i de unge talenters karriere. Med en præmiesum på over 160.000 kr. er ECCO Cup Danmarks største ridesportsturnering. ECCO Cup rides årligt over tre kvalifikationsrunder og en finale.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner