Som føl hos dyrlægen

19-08-2013 17:36

Ved dagens dyrlægetjek ved EM var de to danske landsholdsdyrlæger, Jonas Rasmussen og H.C. Matthiesen, også i aktion

Copyright Ridehesten.com
H.C. Matthiesen Jonas Rasmussen.

Jonas Rasmussen, som selv er erfaren dyrlæge, går i denne sammenhæng føl hos H.C. Matthiesen, som de seneste 8 år har fungeret som landsholdets dyrlæge.

- Da jeg startede som landsholdsdyrlæge for 8 år siden var der ingen overdragelse, og jeg måtte gøre mig alle mine erfaringer selv. Derfor foreslog jeg Dansk Ride Forbund, at vi – når jeg går af - skulle sikre en god og grundig overdragelse, fortæller H.C., mens Jonas supplerer:

- Det er vigtigt for hele holdet, hesten og rytteren, at der er tillid til, at jeg kan overtage opgaverne. Nu bliver jeg dels introduceret af H.C. og jeg får en god indføring i de officielle og uskrevne regler, der er. Det handler meget om tillid – og det sikrer vi med denne ordning.

For at kunne yde optimalt skal både hest, rytter og resten af teamet være i topform. De to landsholdsdyrlæger arbejder side om side ved EM’et. På søndag, når den sidste konkurrence er blevet afviklet, kan føllet stå på egne ben:

- Jeg overtager opgaven som landsholdsdyrlæge fuldt ud nu på søndag. Men jeg gemmer nok H.C.’s mobilnummer , siger Jonas med et smil.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner