Sönke fik fløjhingsten i Vechta

14-01-2023 14:14
Avl

Den blot 28-årige tyske OL-rytter Sönke Rothenberger stod i år med den dressurbetonede fløjhingst i Vechta, og denne Bon Courage-søn blev handlet for 1.250.000 euro

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kollektionens helt store publikumsfavorit og charmeur, kat.nr. 36 e. Bon Courage/ Sezuan/ Dimaggio, blev i dag udnævnt til årets fløjhingst. Den meget udtryksfulde og vellinjerede hingst blev erhvervet af den tyske Grand Prix-dressurrytter Sönke Rotherberger hos Fetzer-familien og er et af en række føl, som han har investeret i fde seneste år.

Den tidligere OL-dressurrytter kendes af mange som danskere som ejeren og rytteren af DV-hesten Fendi. Han har også haft en kort karriere som springrytter, og i dette års kollektion af springheste stod ham med en præmiehingst af ejet opdræt og efter sin tidligere konkurrence hoppe.

Den smukke fløjhingst med den helt særlige farve blev solgt på auktionen til tyske Gestüt Schönweide og opnåede rekordpris i oldenburgerforbundet.

Copyright Ridehesten.com
Verdenshoppen Weihegold er mormor til denne præmiehingst efter Le formidable/ Sir Donnerhall I. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 1C-præmierede kat.nr. 68 Total Caledonia e. Totilas/ Sir Donnerhall I/ Don Schufro er avlet af skotske Reay Campbell, Caledonia Horses i Skotland, hvor blev som føl erhvervet af Ann-Kathrin Linsenhoff og Mathias A. Rath. Reay Campbells mand, Peter Campbell, havde medbragt en over 100 år gammel kilt fra sin familie, så Mathias kunne gå i ringen klædt som en skotte.

Totilas-hingsten var en af kollektionens mest populære hingste i lighed med Helgstrands hingst efter Toto Jr/ Negro, der er hollands født og derfor ikke kunne præmieres, da oldenburgerforbundet kun præmierer egne hingste. Til gengæld bestod præmieringen af rigeligt mange oldenburgerhingste og ville nok have været en flottere præmiering med blot fem hingste.

De dressurbetonede præmiehingste

  • Kat.nr. 36 e. Bon Courage/ Sezuan/ Dimaggio
  • Kat.nr. 38 e. Bonds/ Bretton Woods/ Gribaldi
  • Kat.nr. 57 e. Global Player/ Fürstenball/ Sandro Hit
  • Kat.nr. 61 e. Le Formidable/ Sir Donnerhall I/ Don Schufro
  • Kat.nr. 68 e. Totilas/ Sir Donnerhall I/ Don Schufro
  • Kat.nr. 77 e. Viva Gold/ Sir Donnerhall I/ Rubinstein I
  • Kat.nr. 78 e. Viva Gold/ De Niro/ Rubinstein I
  • Kat.nr. 83 e. Zenon/ Fürstenball/ Londonderry

Få det komplette overblik over de kårede hingste - og find priser på auktionshingstene her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen